lördag 7 juni 2008

Naturens under inpå knuten.


Vet inte om det är torkan som driver dem nedåt, men det är lurigt när de kryper i gräset. Jag går alltid barfota.

Tog tag i helgens sista grävning. Tippen är öppen på lördagar och idag skulle all gammal jord iväg. De misslyckade rabatterna framför altanen är nu djupa dike som skall fyllas med singel. Men Kaprifolen får stå kvar. Vi grävde upp den placerade den i en hink och efter några timmar kunde vi sätta ner den igen. DÅ var den riktigt ledsen. Fick tips på Trädgårdsrikets forum att den måste klippas eftersom jag skadat rötterna.



Sagt och gjort, huvudsaken är ju att den är "glad" nästa år, i år har jag ju förstör den.

Ynkligt liten blev den efter friseringen.

Därefter var det 52 (typ) säckar jord till tippen.
Tack och lov kommer man åt att kasta trädgårdsavfall från nedsidan!! Vi slapp kön, den var lång. Total kaos, behövs nog mer folk där!!
Därefter var det raka vägen till Nisses. Jag skall ju få en rabatt och ett Silverpäron i födelsedagspresent, vi skulle bara kolla lite........ Men som ni ser så kom vi hem med ett direkt. Varför vänta när de fanns inne och var fina;-)) Maken har lovat att det är klart innan midsommar!! På eftermiddagen flyttade vi till framsidan, där hände spännande saker!! Tänk att flyga omkring och sitta ihop! Snyggt är det i alla fall.
Festiva Maxima slog ut idag! Jädrar vad fort det går, knopp igår och massa blommor idag.
Ifrån vissa vinklar är det så vackert att man blir andlös!! Syrenen var i knopp i lördags och nu är den nästan slut! Vi behöver regn och lite svalka....

Efter allt detta var det dags för högläge igen. Här syns hur svullet det är. Trots att jag inget gjort mer än basat är benen onda som skam. SKIT!!


När jag ändå var fälld i viloläge kunde jag passa Marsvinen. De fick komma ut på grönbete. Under studsmattan är gräset högt och frodigt! Där ser man vad lite skugga gör. Grannskapets katter vill gärna åt dem därför måste någon vara ute samtidigt. När vi tog in dem efter flera timmar var det faktiskt kortare gräs!! Bra gräsklippare alltså! Det var min dag, hoppas er var minst lika bra!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Simone!

Såg inte vad den första bilden föreställde?!(Flåt, halvblind)

mvh, Anja

Fritt ur hjärtat sa...

Anja, en humla var det. De är allt lite suddig så du är ursäktad:-))

NinaH sa...

Uhm, man får se upp för de krypande humlorna... Hoppas bara de klarar sitt jobb!
Trollsländorna är fantastiska! (Dom verkar ju klara sitt...;-)...) Och: Vilken lycka för marsvinen få kalasa på det där gröna "havet"!;-) Våra luktpioner slog också ut idag. Visst är det härligt! Och grattis till inköpen!;-) Men huvva för den där bensvullnaden på nyopererade benet! Ägna nu - för allt i världen- söndagen åt benvila!!!