tisdag 19 augusti 2008

Inget mode för min kropp.

Någon gång då och då har jag skrivit om kläder, mina inköp som jag åker till Trollhättan och gör. Med det kan jag ju knappast beskyllas för att skriva om mode. Jag är inte ens säker på att jag är modeintresserad, jo kanske lite, men modet är liksom inte intresserat av min kropp:-)

Idag var jag på Torp och köpte bromsar till sonens cykel, då kollade jag in skyltfönstren på min väg. Jag blev så himla glad för jag såg lila!! Jag minns när jag 79-80 bodde på Tallvägen i Skoghall och kunde bytt namn till violetta eller något;-) Jag är galen i lila. Fick direkt lust att åka till Trollhättan och se om min butik har något.

kanske var det de glädjeruset som fick mig att klicka på Höstens mode i Aftonbladet. Glädjeruset försvann. Hur gammal är Sofi egentligen?? Jag bara undrar, tonåring tror jag. Men det är väl knappast Aftonbladets läsare. Åtminstone inte jag. Hon hade missat det lila också, tacka vet jag kläder för vanligt folk. Tror jag skall ta en tur imorgon....kanske en lila kofta att ha efter operationen.

4 kommentarer:

Anna sa...

Hej!

Jag kom in på din blogg via Sofis mode och ville bara skriva ett par rader. Jag ser mig själv som en väldigt vanlig person (vad nu vanlig är) med ett stort modeintresse och jag är oftast nöjd med de repotagen som Sofis mode har. Sofie själv har en modern men inte alltför överdriven stil och det genomsyrar tidingen och hemsidan också, tycker jag. Så för att komma till min poäng - vanligt folk tycker faktiskt om de trender och kläder som visas på Sofis mode!

Hoppas att du hittar en mysig kofta till hösten i alla fall!

Fritt ur hjärtat sa...

anna, åsikterna är mina och du skall så klart tycka som du gör. Det jag såg, eller ser när jag tittar är ett mode för människor med smala kroppar, och stor plånbok, plaggen från Kappahl och H&M skulle inte klä mig och klänning för över 5000 eller skor för 3000 anser jag inte vara precis för mig. Dessutom hade hon missat LILA vilket var en stor poäng i inlägget.

Mors Deka sa...

Stå på dig! Jag håller helt med. Modet de senaste åren är inte till för oss 35-40+ som har lite rundare former. Jag är inte tjock, men jag har fött barn och jag blir inte yngre. Jag har skitsvårt att hitta kläder på stan. Brukar hamstra i Ullared, men det är inte alltid jag orkar prova där. Kanska vart tredje år.
Jag älskar åxå lila. Hade en helt underbar byxdress i slutet att 80-talet, i tunn bomull. Jag älskade den och var jätteledsen när den var så ute att jag inte kunde ha den p mig utan att bli utskrattad. Jag tror minsann den finns kvar i garderoben, av nostalgiska själ.
Kläderna i butikerna idag är inte sydda för mig. De är sydda för trådsmala undgomar, vilka blir färre och färre...
KRAMEN!

Fritt ur hjärtat sa...

Visst är det tråkigt! Jag blir så förbanna, jag är inget missfoster men får gå till specialaffärer om jag skall ha något snggt *morr*