fredag 8 augusti 2008

Nähä, ingen katastrof den här gången heller!

Undrar om SMHI har läst Petter och vargen?! Om man hotar med katastrofer för ofta och det inget blir så slutar folk lyssna. Jo jag vet att det är synsikt! Två segelbåtar förliste i stormen och då hade SMHI också varnat,fruktansvärt tragiskt men där är väl frågan snarare varför de var kvar på sjön. Men detta tjat om regnet! 100 millimeter på ett dygn, det har hängt som ett hot i snart en vecka, även över oss skulle det komma. Klass ett varning och klass två varning. Vi som bor på lerjord fruktar varje gång, Kissleberg är ett område som drabbats hårt av översvämningar genom åren så vi lyssnar.

Kollade den Norska siten och den var betydligt mer moderat;-) lovade 10 mm igår och ungefär samma idag. Maken satt uppe till efter ett i natt för att kolla, man kanske måste gräva ett dike, lyfta ett brunnslock eller så, det är ju klass två varning!! I morse läste vi av regnmätaren 10 mm. Nähä ingen katastrof den här gången heller!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Samma funderingar här. Vi fick tretton millimeter i natt. Bor i och för sig på sandjord så här hade det inte hänt så mycket ändå. Var också och kikade på norrmännens sida. Då regnar det destomera nu kan jag säga.
Christer.

Ewa sa...

Vi hade en björktopp & en lärkgren som bestämde sig för att ramla ner i "stormen" (klass 2). Ena grenen hamnade 52 cm från växthuset!!! Snacka om tur!!

För övrigt är vi lika trötta på alla varningarna som inte blir något! Denna sista "storm" var i ett vattenglas jämfört med de 2 andra vi haft!

Du - skulle du kunna maila länken till väder Norge, vi drar till Trondheim/Narvik nästa vecka så den skulle kunna vara bra att ha.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, Ewa, visst tröttnar man. Sedan kommer det stormar som man inte hört ett dyft om! Jag mejlar länken omgående.