fredag 8 augusti 2008

När det smäller nästa gång sa Reinfeldt.

Ett nyhetsinslag igår kväll fick mig att fundera, igen:-) Som Socialdemokrat tycker jag det är bra att Reinfeldt är tyst, det visar så mycket utan att jag behöver säga något. Nu tog han bladet från munnen och talade om FRA lagen. Jag har förut skrivit om hur lite jag förstår om lagen, tyvärr har det inte blivit mer sedan den klubbades igenom.

En sak han sa reagerade jag starkt på."Om vi inte har FRA lagen som den blev nu kommer Svenska folket att undra varför vi inte visste något när det smäller nästa gång, varför vi inte har haft den typen av spaning" Inte ordagrant men ungefär så.

Vad då smäller nästa gång?! Hur stort är terrorhotet mot Sverige? Kanske man skall redovisa det?? Jag frågade efter det i förra inlägget också. Jag inser att jag är småstadsnaiv, men det är svårt att se ett terrorhot som främsta motivet.

När var Sverige hotat sist?? När hände det något sist??
Anna Lindh blev mördad! Inte FRA lag i världen hade kunnat stoppa det. Troligen inte Palme mordet heller, om jag får gissa. Sedan har det varit något på en ambassad som jag knappt minns och var det ett kapat flygplan också?? Allt väldigt diffust och längesedan. Så vad då när det smäller nästa gång?? Berätta för mig!!

2 kommentarer:

Mors Deka sa...

Fråga inte mig, vännen! Jag vet lika lite som du. Man får liksom inte veta något om man är en vanlig dödlig i det här landet. KRAMEN!

Fritt ur hjärtat sa...

mors deka, nej det är märkligt att det kan vara så tyst och hemligt när det verkar vara terrorister i varje hörn:-)