söndag 23 november 2008

Skrattkramp och täningsvärk, efter en lyckad kväll.

SÅ var då kvällen kommen och vi skulle till Mortens krog för en bit mat och show. Andreas T Olsson, undrar hur många träffar det ger om man söker på min blogg;-) jag har sett honom många gånger med andra ord. Ikväll blev jag överraskad. SÅ pass att jag var tvungen att sova på saken för att bestämma mig för vad jag tyckte om det jag sett. Det var riktigt bra!!

Andreas är för mig rolig, men också eftertänksam. Showkvällarna brukar han vara rolig, eftertänksamheten har jag uppmärksammat i andra sammanhang, t.ex. radio.

Nu hade han sammanfört de två rollerna. I showen är det aldrig långt till skratten,ändå är det en allvarlig underton på ett helt annat sätt än jag sett förut. Kan det vara en konsekvens av att han är ensam på scenen tro, han tar själv ut svängarna. Alla karaktärer är träffsäkra och på lokalrevymaner ger han kängor till både höger och vänster.

Självklart lockar vissa monologer till mer skratt än andra. När han pratar om våra politiker rungar skratten, vår nye centrumutvecklare beskrivs på pricken som allmänheten uppfattar honom , helt suveränt. Eller att man kanske kan få pyramiderna i Egypten mer inbjudande med en glasfoajé för sisådär 20 miljoner, då vet jublet inga gränser, i synnerhet vid mitt bord:-) Där får han dessutom in att Kultur och Fritid inget visste, det var nog för att roa mig hela kvällen! (undra om han läser min blogg för det har inte stått i tidningen:-)



En blomma från oss fick han också.

Homosexuella, finanskrisen, dumma fruntimmer, semesterresor.... Uddevallamål och så den klassiske turistchefen, allt i en salig blandning. Det är mest egna texter men vi hittar också, Hans Dahlman, Åke Cato, Mikale Neumann och Maria T Olsson.
Det roligt att turistchefen inte gått ur tiden.
Jag ser tydligt att Andreas blivit väldigt mycket bättre på att ta in publiken i föreställningen. Från att förut ha utsatt den för saker blir den nu indragen, det är ett lyft, ett samspel jag inte sett förut.

Något jag också imponerades av, som jag försökte framföra efteråt, är att ansiktet är så levande. Kanske kan jag inte beskriva det på ett bra sätt, men dragen flyttas eller slätas ut, det tillför karaktärerna en ny nivå, jag gillar det mycket!! För att göra en lång historia kort;-) Det väldigt bra det vi såg igår, har ni inte bokat bord än så gör det! Jag inser plötsligt vad det var jag var tvungen att sova på! Han var elakare än någonsin förut, och jag gillar det:-))
Det fanns saker att klaga på tyvärr. Vi satt i många timmar och vi frös hela tiden! Det är kallt, om det är för att vi satt vid dörren de sprang personal i skall jag låta vara osagt men att frysa är inte trevligt!

Lokalen var för mörk under måltiden, musiken för hög, eller är det vi som är för gamla? Jag vill se vad jag äter och jag vill prata med dem vid mitt bord. Mörkret gjorde också att jag inte kunde läsa programmet när vi satt där, visst har jag läst på nätet men det minns man ju inte där och då. Potatiskakan var inte riktigt färdig, köttet skuret åt fel håll och efterätten lämnade jag. Då skall vi komma ihåg att mina smaklökar är trilska av all medicin, de andra åt upp efterrätten.

Vi hade tur och fick världens trevligaste servitör! Andreas, en sådan serviceminded kille. Han förgyllde hela kvällen, trevlig, tillmötesgående, lyhörd och skojfrisk. Många plus till den unge mannen!!

En liten klagolåt till. TRAPPOR!!!! det är mycket trappor på Mortens krog, jag har inte gått i trappor sedan i somras. Vi var när vi bokade helt överens om att det finns hiss så det skulle inte vara något problem. När jag hängde in jackan frågade jag killen, ingen aning svarade han. Fråga i baren, men då blev jag kanske lite fåfäng....och slog bakut, nej tack jag går!


Kassören som är en förståndig man;-) gick till baren och frågade, han har tydligen haft med fåfänga kvinnor att göra förr.... Hissen är på lagret så då skulle jag få gå bakom allt! NEJ TACK!! Allstå började jag en mödosam klättring, var helt slut i benen när vi väl kom upp, kassören höll mig under armen hela vägen, en riktig gentleman. Tur för balansen blir sämre när jag är trött.


I natt har jag haft ont i båda benen, men jag inser att det är träningsvärk! Dubbelt bra alltså, skrattkramp i magen och träning för benen, allt man behöver för en lyckad kväll:-)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det var det bästa jag läst i hela mitt turistchefliv!

Fritt ur hjärtat sa...

Bo:-) Roligt att glädja dig. Bli inte för mallig bara!!

Anonym sa...

Hej!
Det verkar ha varit en lyckad kväll, trots Mortens fadäser /hoppas de läser din recension!/! Jag blir så nyfiken på dina kläder som du inte riktigt känner dig hemma i - foto? På kläderna alltså??
Här utanför yr snön - pelargonerna är placerade i "bubbelväxthuset" - "ser prydligt ut";=)!
Ja, kanske det! (Behövdes någon med lite uthållighet för att få ihop det! ;)
Ulla

Fritt ur hjärtat sa...

Ulla, jag gör det lätt för mig. Tar foto från katalogen kommer i inlägg direkt:-)

Anonym sa...

Smart!
Ulla

Marianne sa...

Härligt! Jag är speciellt glad för att du har gått i trapporna och KLARADE AV DET!!! För vi vet redan att du kan skratta : ) Nu VET du att du KAN gå i TRAPPOR!

KRAM!

Fritt ur hjärtat sa...

Ulla, lättvindingt!

marianne, Jag gick mer än på väldigt länge! Trappor och gågatan. Det var en liten seger.

Anonym sa...

Du skriver så himla bra! Trots att jag blev aningen hårt utsatt av vår käre Andreas T Olsson så håller jag med dig i allt (tom det att han är ännu bättre när han är elakare!)-men jag hade aldrig kunnat uttrycka det så bra.

Jag känner mig lite skyldig till din träningsvärk - jag skulle hämtat bilen så du slapp att gå andå till parkeringen. Men gjort är gjort o jag kan bara be om ursäkt.

Jag hoppas också att de på Mortens läser din blogg - både för att ge vår urmysiga servitör en xtra eloge o för en pik om maten - det är faktiskt första ggn jag är besviken på deras kök. Men värst var kylan - som jag frös! Men jag har inte blivit varm ännu så jag har nog dragit på mig nånting förkylningsaktigt eller så är jag sympatisjuk med PB.

Fritt ur hjärtat sa...

Busan, jag tyckte du klarade dig bra;-) Tänk när Bo Flesk-Brejfe bad mig "suga av bearneisåsen" och pekade på sina skitnma byxor! Jag rodnade ett år! Vad roligt att du tycker jag skriver det bra, för jag tyckte det var svårt att formulera. Att jag sett förändringen, att jag var tvungen att sova på den och att det var bra. träningsvärken är jag glad för! Du erbjöd dig att hämta bilen, jag ville inte stå själv, inget att be om ursäkt för.

Mortens kanske inte läser men turistchefen har visst kikat in, hoppas han förmedlar till Mortens både ris och ros!