söndag 29 mars 2009

Mässrapport. Fredagen.

Efter en natt med orolig sömn hängde jag på låset vid öppningsdags på fredagen. Det var lugnt. Jag kunde gå i lugn och ro, fotografera och få plats. En härlig känsla. Jag hade inte länge gått när jag stod och tittade bland en massa växtlådor. Jag hörde samtalet bredvid och det lät ungefär som Christer Lindarv. Ni vet lite släpigt och urstockholmskt. Kunde inte låta bli att kika... Ingen Lindarv men väl Kenneth på Söder. En forumist jag aldrig träffat men "känner väl". Jag stod tyst bredvid tills de avhandlat det de skulle, då tog jag ett steg så jag hamnade lite ivägen. Kenneth behövde inte många sekunder innan igenkännandet kom och det blev stora famnen. Väldigt roligt!

Därefter fortsatte jag ströva omkring. Sökte mig till Dahliamontern och träffade fler forumister. Det är verkligen givande. Jag hade en tid att passa så jag ville ha in kaffe och det jag skulle köpa på begränsad tid. Föll för Dagliljor. Det skulle jag inte men men vad är mässor till för annars...Köpte tre julrosor. Torsdagen kunde jaginte bestämma mig, lika illa var det på fredag. Jag sa till damen i ståndet att nu får du hjälpa mig! Jag vill ha en mörk, en ljus, en åt lime och en dubbel. Fast jag vill ha tre en av dessa måste alltså vara dubbel. Egentligen i vilken kombination som helst. Som hon skrattade, hon mindes min vånda sedan torsdagen. Till slut hade vi laborerat så jag var nöjd. INKÖPEN:

Den mörka blev dubbel.

En prickig i lime.
Den ljusa blev också prickig, vem kan väl motstå......
Jag är så nöjd!
Fler inköp och mer rapport ikväll eller imorgon.
Nu ska jag på bio. Män som hatar kvinnor.

7 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Vackra julrosor du köpte! Jag gillar framförallt den lime ochprickiga i mitten.
Christer.

Soldanella sa...

Oh, ja, jag som lovar varje mässa att inte köpa fler, men som älskar dessa varianter i färg och form, så underbara.. jag handlade, en svart (röd) en rosa (prickig) och en randig (japp, grön och rosa med streck).. häftigt. ännu häftigare om de överlever tills man kan plantera..

//S

Jemayá sa...

Åh att få gå på trädgårdsmässa - men kanske lite bra att det inte finns någon här i närheten nu just :). Jag är galen i blommor, men t.ex. julrosor överlever inte såhär långt norrut (tror jag i varje fall). Ser otroligt vackra ut - blommar de länge? Lät härligt med badet också :), roligt att läsa om din resa. Och träff med Ulla :). Kram från andra Ulla :)

Anonym sa...

Näää ;=( Jag blir så avundsjuk, så avundsjuk! Jag gråter nästan! Jag skulle vilja vart där på fredag också! ;(
Tack för fina bilder i alla fall! ;) Ulla

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, jag gillar dem alla! Mycket för olikheterna tror jag.

Solandella, jag har en rutten förut så jag ahde verkligen ett behov:-)

Jamayá, jag vet inte hurlänge de blommar däremot att de blommar tidigt, det tilltalar mig. Mässan var toppen, Ulla var toppen och badet var toppen!

Ulla, jag förstår dig så väl. Bättre planering nästa år;-)

Anna-Lena Heydar sa...

Ser underbart ut. Jag kan hålla med anonym om att det är svårt att inte bli avundsjuk, men jag unnar dig allt fantastiskt. Har en vit och en röd julros och den vita har blommat sedan länge, den röda ser däremot lite trött ut efter allt velande med snö, frost och sol. Kanske kommer den igen?

Fritt ur hjärtat sa...

Anna-Lena, det var verkligen otroligt roligt. Kanske för att det var första gången jag vet inte! Jag älskade alla intryck och alla möten. Min julros har du ju sett så så mina inköp var nödvändiga;-)