tisdag 28 april 2009

Besök i verkligheten.

Igår tillbringade jag några timmar på en av stadens fritidsgårdar. Det är verkligen många år sedan sist. När min vuxna son var mindre var jag väldigt aktiv och arbetade ideellt på Herrestads fritidsgård, den yngre sonen har ingen längtan alls efter den typen av aktivitet. Fritidsgården besökte jag som politiker. Ett studiebesök helt enkelt. Med tanke på den heldag jag var på hade det gärna fått ske tidigare. Man kanske kan säga att livet kom emellan, lite kropp och själ... Bättre sent än aldrig hoppas jag.

En kväll som denna får en verkligen att fundera. Vi har stora sparbeting, vad drar vi in på? Vilka blir konsekvenserna. Dels de direkta men också de långsiktiga. Usch så svårt. Jag försökte allt föra samtalen igår men personalen var väl inte riktigt så allert som jag önskat, just i den politiska diskussionen alltså. Annars var de minsann alerta;-) De har en härlig dialog med ungdommen och jag är säker på att det verkligen gör nytta.

Själv fick jag beröm som rörde hjärtat! Flera av ungdomarna sa, -Du är ju trevlig ju! Du kommer väl tillbaks?! Det värmde.

Eftersom jag inte orkar så mycket kommer det ta tid innan jag besökt alla gårdar men det är min absoluta ambition. Det är nyttigt med besök i verkligheten.