söndag 10 maj 2009

S tar bladet från munnen, pratar om försäkringssystemen.

Äntligen brukar man väl skrika ut vid lämpliga tillfälle. Jag tror jag gör det nu. ÄNTLIGEN! Socialdemokraterna säger äntligen något om sjukskrivna och arbetslösa. Eller egentligen säger de något om systemen.

Ny myndighet och arbetslinje, säger Ylva Johansson i SD & Aftonbladet. Jag välkomnar det! Idag är det vattentäta skott. Samarbete mellan arbetsförmedling och försäkringskassan är ett måste. Dessutom med handledare som hjälper den drabbade att söka av marknaden och samordna insatserna.

Detta tillsammans med svaret jag fick från Socialdemokraterna gör att jag tror på det här som ett starkt förslag. Delar av svaret ser ut såhär. Ersättningsnivåerna intresserar oss alla.

"Sedan valet har den borgerliga regeringen försämrat våra trygghetsförsäkringar kraftigt och socialbidragsberoendet har ökat kraftigt. Så ska det såklart inte vara man måste få känna sig trygg om du är sjuk eller o dina barn är sjuka. Vi föreslår i vår budgetmotion att taket i sjukpenningen successivt ska höjas. Det kommer att innebära attalla får 80 procent i sjukpenning på inkomster upp till 37 000 kronor i månaden. Vi föreslår även att ersättningsnivån i sjukpenningen höjs, så att även de som har varit sjuka i mer än ett år får 80 procent i ersättning." -Karin Berg Socialdemokraterna (S)var direkt.-

Äntligen tar Socialdemokraterna bladet från munnen och pratar om försäkringssystemen för sjuka och arbetslösa. Det var sannerligen på tiden.


4 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Det var ju kul att de fick tummarna ur! Nu hoppas jag att de sätter fart på alla områden!
Christer.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, jo äntligen. jag har fått en del förhandsinformation eftersom jag varit påstridig. Bra att de börjar säga något utåt också.

The cottage by the Cranelake sa...

Ja, nu måste de börja väsnas rejält. Det räcker inte med att vänta tills valet!
Christer.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, fullständigt enig med dig! Tror EUparlamentsvalet blir avstampet på något vis. Här kommer vi jobba hårt inför Euvalet och fortsätta sedan. Det ser jag fram emot!