tisdag 20 oktober 2009

Älgolycka på riksväg 44- Uddevalla

Lämnade Kulturskolans parkering minuterna efter 19- sedan tar de 5 minuter och jag är vid tunnlarna. Där var det tvärstopp. Jag vart förvånad. Kö i rondellen, nu? Det tog 10 minuter bara genom tunneln. Att köa i tunneln oroar mig alltid, hur mycket avgaser blir det när det står dubbelfiligt långa tider...

Väl vid rondellen var det inte något som förklarade kön. Däremot såg man att den fortsatte slingra sig framåt. Tur sa jag till sonen att vi inte ska till Hogstorp... Efter ett litet stycke såg vi blåljusen. Aha en olycka ändå. Jag hade radion på hela tiden för att få någon sorts förklaring, men icke sa nicke. Plötsligt kommer en skåpbil med släp och kör om på insidan, eller snarare på cykelbanan.
Aha! sa jag, det är en älgolycka. Enda gångerna jag vet att de måste ha släp är just för älgar. Ca 30 meter innan avfarten vi skulle in på gick bilarna över i en fil. I den andra låg, såg vi, en död älg.

Olyckan måste ju hänt en bra stund innan. Ingen olycksbil syntes till. Polisen hade hunnit ut och spärrade vägen. Konstigt att ingen information kom på radion. Nu vet ni i alla fall, om ni också stått i kö och funderat. Just idag var det en älgolycka.
Fotograf är sonen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har skickat lite levande älgar till dig idag!
Ulla :)

Fritt ur hjärtat sa...

Ulla, tänk att du har egna. Dom är ju för fina!

Anonym sa...

Jaa, visst är dom! Nästan som hundar här - och räds inget, varken mig, vattenslang eller sopkvast!
;(?
Ulla

Gunnar Klasson sa...

Blåljusreporter var det ja.....

Fritt ur hjärtat sa...

Ulla, läskigt, dom är ju väldigt stora!

Gunnar:-) Jag jobbar på det!