torsdag 15 oktober 2009

Jag ska be att få reservera mig.

Jag sa så. Blev förvånad själv. När beslut inte går ihop i huvudet på mig kan jag inte bara säga ja och tro att det blir bra. Beslutet handlade om småbåtshamnarnas utveckling eller snarare avveckling från kommunen. Här vill man "sälja ut" de två med bäst utvecklingspotential De två som är minst kostnader kring. Inget fel i det, jag är för utvecklingen av inre hamnen. Absolut. Det jag är emot är att man styckar upp beslutet så att det hänger i luften vad man gör med det som blir kvar.

Är det rätt att söka ökat kommunbidrag och låta skattepengar finansiera hamnarna som är kvar? Ska man lyckas få båtklubbar att likt Ljungskile själva ta hand om bryggorna? En massa om och men som inte finns garantier för att det blir. De styrande i Uddevalla har inte majoritet, tänk om ett ja blir ett nej. Tänk om man helt plötsligt måste höja båtavgifter med 50 %. Tänk om den som vill utveckla inrehamnen kräver garantier för marken, hur många miljoner ska vi då plöja ner för att sedan ge bort. Nej det här går inte ihop för mig. Får jag ingen samlad bild kan jag inte ställa upp. Här har man styckat sönder en hel verksamhet, plockat russinen ur kakan och låter kultur och fritid stå kvar med bara joker på hand.


Att jag reserverade mig betyder absolut ingenting. Alla andra sa ja. Men för mig betyder det åtminstone att jag inte gissar och chansar på att allt ska gå som man tror. Jag vill ha en samlad bild för att bra beslut. Det hade jag inte. För första gången sa jag alltså, jag ska be att få reservera mig.

6 kommentarer:

Ebba sa...

Det var snyggt tycker jag. Är man inte absolut säker ska man markera det.....Ebba

Anonym sa...

Jättebra tycker jag! Det är inte alltid så lätt att reservera sig, och man kan känna trycket från de andra osv. Följ din övertygelse! Ulla ;)

Fritt ur hjärtat sa...

Ebba, jag kunde i alla fall sova i natt.

Ulla, det är riskigt svårt. Trycket är strot om än inte uttalat. Jag känner mig skyldig och har ett behov av att förklara. usch behöver mer styrka och mod. Men jag ska ju kunna titta mig själv i spegeln också, det kunde jag idag.

Anonym sa...

Bra! Jag tror faktiskt att man respekterar den som vågar reservera sig! Man känner sig väldigt ensam när diskussion pågår, jag vet! ;) Ulla

Anna-Lena Heydar sa...

Bra. Vi (socialdemokrater, SU och jag tror även att UP röstade som vi i denna fråga) har ju återremitterat frågan i Kommunstyrelsen, just på grund av alla oklarheter med kajstabilitet och ansvarsfrågan.
Man är faktiskt personligt ansvarig när man sitter i en nämnd och då skall man rösta efter sin övertygelse.

Fritt ur hjärtat sa...

Ulla, jag hoppas det! Ensam kände jag mig tills jag läste Anna-Lenas kommentar. Då blev jag riktigt glad!

Anna-Lena, oj så skönt! Om du visste vad det känns bra. Jag har verkligen funderat på om jag borde gjort annorlunda! Tekniska har ju kajansvarte.. typ) men också det att vi delade upp 7 hamnar till att bli två och resten går inte ihop för mig. Det är en verksamhet med gemensam ekonomi, gemensam personal, helheten är avhängd för att verksamheten ska fungera i de övriga 5. Allt måste in i helhetsbilden. Härligt att jag inte är helt fel ute!