lördag 31 oktober 2009

Ljus i mörkret.

Fortsätter på fredagstemat;-) Idag har solen hedrat oss med sin närvaro. Vi tackade genom att vädra hela huset och damma. Ni vet sådär ordentligt. Skaka alla dukar, vattentorka alla saker och alla ytor. Funderar på när min samlarmani tog fart igen. Vi som rensat så bra, nu är det allt prydnadssaker både här och där. KONSTIGT!

Kom att tänka på apropå temat ljus. Min bästa investering på länge. stumpstaken. Inte en ljusstump har jag kastat sedan den kom i huset. Den brinner ständigt och i stort sett inget går till spillo. Vill också förklarar varför vi slutat använda värmeljus. Aluminium. Bara därför;-) Vi har något smarthuvud som skapat behovet av en metallkopp runt ljuset.
Först ska man bryta det ur marken, sedan ska man processa det med stor energiåtång så att det blir små löjliga koppar runt ett ljus. Därefter om vi är duktiga kastar man dem i plåtåtervinningen. Även om det är bästa sättet är det ännu bättre att köpa ljus utan plåtkopp. Därför har vi köpt fler udda ljusstakar och nästan helt slutat med värmeljus.


Påminner om fredagstema-listan. Jag uppdaterar den. Har jag missat just DIG, snälla säg till!
Nu ska jag iväg på handboll. Konstigt är bara förnamnet. Sakta men säkert fyller jag på min kvot av besök i nämndens område. Handboll, det känns otippat. Maken går med som stöd:-)
Därefter ska vi på fest. Kul!! Det finns lite ljus i mörkret även idag:-)

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ja det där med aluminium rutn värmeljusen funderade jag mycket över när jag var yngre. Men sedan gav jag upp. Ibalnd kunde man faktiskt hitta värmeljus utan hållare men det var ytterst sällan.
Din stumpstake låter dock superbra!!!!
Kramar!

Fritt ur hjärtat sa...

Saltis, man kan sträva efter att ha så få som möjligt och att sakta skaffa vanliga ljusstakar istället. Min stumpstake är fantastisk!