fredag 30 oktober 2009

Show and tell, Fredagstema

Ljus är oktobers sista tema. Med det tackar vi Erica för den här gången. Ljus finns i många former. Elektriskt, levande, typ stearin, eld o glöd, solljus och speglingar. Ljus är viktigt för mig. Jag hör till dem som hade tackat ja till ljusterapi om jag fått erbjudandet. Min ljustörst blir så svår fram i januari, februari att jag brukar lägga mig i solariet för att tillfredsställa hypofysen.

Ljus är också en tacksam faktor att använda vid inredning, när man vill ha mysigt och höja stämningen. Jag har samlat mina favoritljus.


Höstens ljus är vackert. De soliga dagarna försöker jag vara ute mycket. Suger ut det sista innan mörkret slutligen lägger sig.


När mörkret segrat använder jag alla tillåtna medel för att skingra det. För årets mörkaste tid har vi införskaffat eldkorgar. Dem kommer jag njuta genom fönstret när de levande ljusen fladdrar på bordet.
Allt som substitut för det jag verkligen väntar på. Ljuset. Ljuset på riktigt. Man kan inte tro det nu men innan vi hinner blinka är vi där igen. Sommar sol och ljusa dagar. Snart........
Ljus har vi haft förut då skrev jag såhär, har till och med en samma bild ser jag nu:-)
Förra veckan startade jag en ny lista på fredagstema deltagare. Saknas du så hojta till!!
Novembers tema tar jag hand om.
Det blir såhär;
6, november:
Drömmiddag.
Berätta vilka tre gäster du skulle vilja ha på middag. 4 runt bordet med dig.
Hur sitter ni? Var är ni? Berätta meny, vinval, dukning o s v. Levande gäster är inte ett måste. Idén är från "Gokväll" (svt) om ni har lust att kika på konceptet.
13, november
Underifrån.
20, november
Skyltar.
27, november
Advent.
Med detta önskar jag alla en trevlig fredag:-)

22 kommentarer:

Ewa sa...

Köp dig en ljusterapilampa - de funkar ypperligt.
De har även kommit ner i pris nuförtiden.
Ewa

Fritt ur hjärtat sa...

Ewa, aldrig hört talas om, ska kolla.

Nilla sa...

Jag ska nog passa på att gå ut en lång stund idag, såg att solen skulle komma fram!
(Jag har funderat varje månad på vilka teman jag skulle välja, det är så svårt!! Kanske kan jag försöka mig på decembers teman...?)
Ha en fin helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Nilla mee too... Ska luncha på stan idag och tänkte sitta i växthuset restaurangen har!
Klart du ska ta december! KUl. Lite jobb är det, att verkligen hinna läsa hos alla. Det är därför jag uppdaterar listan. Den gamla är helt ur spel!

Art By Tina sa...

Ska såklart kolla upp möjligheten att bjuda in dig...och fler uddevallabor till containern. Återkommer med besked.

Hörde om Frossa. Tråkigt.

Trevlig Helg!

Annika sa...

Härliga bilder! Kul att du tar över fredagstemat med roliga ämnen!

Taina sa...

Vad bra att du tar över i november! Spännande teman. Speciellt "underifrån", hihi.

Nu måste jag fråga, vad är en eldkorg?

Jag har aldrig varit på ljusterapi men skulle gärna vilja prova. Det behövs säkert och skulle nog göra gott.

Ha en fin helg!

Annika sa...

KUL att dfu tar över temat, Simone! Jättekul!
Det första blir ASSVÅRT!!
Men roligt!
Jag har uppdaterat deltagarlitan också...
FINA bilder och fint skrivet om ljus.
Ha en fin helg.
Kram!!

Ebba Christina sa...

Hej på dig. Du får gärna lägga till mig på listan. Är med sedan ett tag. Ha en härlig Halloween. Själv ska jag på middag med mina barnbarn och skära pumpor och sätta ljus i.

Anonym sa...

Kul att du tar över i november :-) . Jag önskar dig en riktigt härlig helg. Hoppas det blir fint väder så vi får mycket ljus på oss.

Kram

Annika sa...

din lista är mkt bättre uppdaterat än min! Snor den nu ;-)))
Kram igen!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Tina, vore kul. Kändes konstigt att den skulle överallt utom hit...
Det är katastrof med FROSSA. Tröstar mig med att det är frle som ställer in. Så fruktansvärt mycket evenemang i november.

Annika, Tack! och Tack:-)Det blri något att bita i..

Fritt ur hjärtat sa...

Taina, jo underifrån blir spännande. Jag gillar när temat är ett ord, det kan bli så vitt skilda tolkningar!
Eldkorg ser ut som en "snyggare" papperskorg, fast i gjutjärn. Man eldar helt enkelt i den. Sysn ofta i TV, det är så hemålt;-)

Annika, tack, det var roligt att använda lite ljusbilder. Är ljusoman så det ligger mig varmt om hjärtat.
Jag inser tt första temat är svårt. Men kul,,, Därför berättar jag de redan nu så man hinner fundera och förbereda lite. Tog de först i månaden också innan det blir stökigare närmare advent...
Listan behöver verkligen ses över. Min är inte klar för folk verkar vara med sporadiskt...

Fritt ur hjärtat sa...

Ebba, jag lägger gärna till dig. Var osäker på om du var med fortfarande. Hoppas ni får det bra bland pumporna:-)

maisoui, tack, ja det gör vi. Hoppas på en helg med ljus och sol!

Annika, jag fortsätter med listan jag också.

Christel sa...

Härliga bilder och som vanligt ett tänkvärt inlägg. Visst går det snabbt innan vi har först jul sedan sommar igen, sen jul... Du har glömt mig på listan, och du, vilka kul teman du har hittat på till november, jag ska också uppdatera min lista, ser fram emot november... ha en ljus helg! Kram

HeLena sa...

Simone! Kul att du tar november! Inte så lätta teman.... men kul! Jag har "lånat" (snott) din lista på fredagsbloggare hoppas det är okej? Jag är också beroende av ljus. Blir så ledsen och framförallt trött utan....:(.

Väldigt vackra bilder! men du har väl en jättebra kamera också. Jag har precis börjat plåta och min kamera är så begränsad. Jag har fått låna en jättebra kamera men den är "gammal" och till den ska man använda rulle så.... blir svårt att visa i datorn... hahahaha! men den som väntar.... väntar ALLTID för länge!
Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Christel, tack. Jag har lagt in dig. Säkert är det fler jag missat när jag nu började om. Hoppas fler säger till.
Novembers tema kan bli roliga för det är chans till så totalt olika tolkningar.

HeLena, tack. temat blir ju lite vad du gör det till. Inser att det första är svårt men hoppas utmaningen lockar. Bara alla tänker på att använda bilder från nätet, det finns saiter med gratisbilder.
Min kamera är inte s gammal. Jag var hysteriskt lycklig nu när jag köpte den. Har också gått en liten grundkurs i fotografering för att läramig kameran. Tid, ISO, Bländare o s v. Men innan den hade jag en lite och det är väl den jag lärt mig på! Kameran är alltid med och jag älskar att fotografera. Hoppas du får din drömkamera också!

Grekland nu sa...

Mörkret ÄR svårt, även om det är mysigt med levande ljus. När maken (som är från Grekland) bodde i Sverige så var det just mörkret och det gråa han inte orkade med, kylan gjorde honom inget. Och nu när jag själv bor i Grekland så förstår jag honom - här kan det också vara grått och mörkt, men solen är aldrig långt borta. Det kan gå några dar utan sol, men sen kommer den fram igen och det riktigt KÄNNS hur bra man mår av den. Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Grekland.nu, jag drömmer om att som pensionär bo halvårsvis vid varmare breddgrader. Inte för sol och bad utan för ljuset. Det är tung att leva i november tycker jag. Tur det finns ljus av olika slag att ta till!

Anna, Fair and True sa...

Vilka fina bilder! Och eld fick du med också! Den var fin!

Och vilka roliga teman för november!

Om ingen anmält sig för december tar jag gärna den månaden! :)

Musikanta sa...

Så jättefina bilder du har tagit! Jag har lånat en tjock bok om Photoshop Elements 5 men har bara kommit några sidor än. Tycker inte att det stämmer med mitt program fast jag har samma...
Men jag får väl läsa lite mer noggrant!

Trevliga teman du har hittat på - ska försöka hinna med att skriva om dem. Det har varit mycket med barnbarn och jobb i kyrkan mellan varven på sistone. Dessutom har jag varit utan min dator i nästan en hel vecka...

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, jo eld är viktigt för mig! Drömmer om en braskamin, det ligger i 5 års planen:-) Kul att du gillar mina valda tema. Nilla tar december tror jag, men varför inte tjinga januari, det är bra med framförhållning. Roligt att folk vill igen, det var lite trögt ett tag!

Musikanta, Tack, Jag har precis avslutat min grundkurs i fotograferin och är ny medlem i en fotoklubb. Hoppas på att utvecklas. Kanske hinner gå en Photoshopkurs också, men än redgerar jag ganska lite. Just nu är jag faschinerad av att få rätt ljus i bilden med hjälp av bländarstorlek och tid, samt rätt vitbalans. Barar för en månad sedan var det rena grekiskan och nu tycker jag det är skitkul!
Hoppas du får till november, det är ju egentligen bara första som "kräver" något extra.