fredag 6 juni 2008

Show and tell

Ljus, temat för dagens show and tell. Från Victoria
Solljus silat genom ett tak av Bokskog. Onödigt vackert:-))
Ljus kan var så otroligt mycket, jag har stort behov av ljus! Det löser jag naturligtvis på olika sätt. Levande ljus är en ständig glädjekälla här hemma. När hösten närmar sig ser jag fram emot att få tända levande ljus och mysa i soffan. När det varit höst ett tag blir jag smått tokig och längtar efter adventsljusstakar. Därefter julen med alla ljus, men sedan börjar jag suktar efter ett helt annat ljus.
Då är det klarblå himmel och soldränkta fält eller klippor jag längtar efter.

Soldis på favoritbadplatsen. Det är lika mycket värt som terapi, och gratis.

Men som sagt ljus är mycket!! Lampor inte minst, tittar jag mig runt i huset är det många lampor!! Möblerade om och fick ett totalt nytt upplägg för lamporna i huset.
Kristallkronan ett arv efter svärmor, den var ständigt felplacerad i vårt hus ända tills vi gjorde ordning matsalen. DÅ blev den plötsligt rätt, 10 år fel var plötsligt borta:-)) Smålampor har jag massor!! I alla fönster lyser det lampor, lågenergi lampor såklart!!

Lågenergins klara motsats. Högenergi!! En tidig morgonpromenad när man får se soluppgången, det ger energi för en hel dag.


Sommar, Höst, Vinter och vår!! Vi eldar och grillar. Det ger ett härligt ljus. Just nu har jag ett enormt habegär efter en Eldkorg eller två!! Tänk i november och december när det är som mörkast, då tar man fram korgarna och tänder en brasa. Vackert är det.

Avslutar med "ljuset i tunneln" :-) Förhoppningsvis blir det en bullervall och en dräglig trafiksituation längs Riksväg 44. Förhoppningsvis blir 18:e 19:e och 20:e juni riktigt bra!! :-))

Ha en ljus bra helg!!

Fler Show and tell deltagare:

Annika, Lullun, Anna, Anne, Anki, Cecilia, Desiree, Marina, Marie, M.K.B. Petra, Victoria, Ingalill

9 kommentarer:

Petchie75 sa...

Vilka fina foton du illustrerar dagens tema med!! Bokskogens ljus är så vackert - det var år och dagar sedan jag var hemma i Skåne på våren när bokskogens blad slår ut men det är så fint.
Eldkorgar har jag aldrig upplevt men det låter härligt. Och stearinljus älskar jag, men tyvärr är det alldeles för varmt här i PR för att man ska stå ut en längre stund med levande ljus... om man inte har på luftkonditioneringen vilket vi faktiskt har ibland för att kunna mysa i sken av ljusen utan att svettas alltför mycket ;-)
Trevlig helg!!

Cecilia sa...

Väldigt fina foton!Ja just det de bygger på 44an,det hade jag glömt.Både saknar och inte saknar hemma,saknar lite att åka till Coop att handla faktiskt.När är det dags för Bassholmen?

Annika sa...

Åh vad våra inlägg liknade idag, Simone. Ditt inlägg är det första jag läser, förutom mitt eget, så jag vet inte alls hur andra har tolkat det ännu. Det ska bli jättekul att se!
Bokskogens ljus ja...Å så vackert.
Hoppas trafiken verkligen är helt OK.
Ha en jättefin helg!! Gillar ditt inlägg mkt!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Petra, Bokskogen är fakstiskt i Skåne, Sofiero. Här får vi ha stearinljus inte bara för mysfaktorn utan också för att driva ut kylan.

Cecilia, 44:an är ett elände!! Inte föränn vecka 33 skall vi till Basholmen hoppas kunna gå något bättre då.

Annika, det slog verkligen mig också, vi tänker ofta lika;-)

Alla, ha en bra helg!!

Anonym sa...

Kunde inte säga det bättre själv! Vilket ljust reportage om ljus ;))!
I bland är det ju löjligt att man alltid (så som jag) ska verbalisera så mycket själv när andra kan göra det så mycket bättre!

mvh, Anja

m.k.b. sa...

Hej och tack för din kommentar hos mig! :)

Ja, det kanske är svårt att tänka sig det här med midnattsolen som varar i så många månader, men idag pratade jag med en utbytesstudent från Bangladesh och jag frågade honom om solen och han svarade att "I was so excited about the midnight sun before I came but it feels completely natural!" Men visst bör det upplevas någon gång i livet!

Jag är ju ny bloggare men det känns redan som att man har hamnat i ett trevligt gäng av bloggande kvinnor från hela världen. Ska bli kul att följa er! :)

/Maria

Fritt ur hjärtat sa...

anja, tack, du är alltid så översvallande vänlig!!

m.k.b. Helt klart vill jag uppleva midnattssolen!! Måste testat liksom:-)) Välkommen i gänget det är trevligt!! Jag tjatar ständigt på att om alla som är med lämnar kommentarer blir det ännu trevligare!!

Marianne sa...

O ja, ljuset i bokskogen om våren när löven är alldeles nya och ljusgröna och som genomskinliga ...

Fina bilder. Vad är en eldkorg? Det har jag aldrig hört talas om. Är det en färdig veduppsättning för spisen?

Ha en jätteskön helg!

Fritt ur hjärtat sa...

marianne, eldkorg finns en närbild på i mitt album "Jul på Liseberg" man eldar i en korg utomhus, ser ut som en papperskorg men i smide, dödsläckert;-)) dödsdyrt:-(