6 portioner.
300 g färsk grönkål
75 g kallt smör
2 ½ dl vetemjöl
3/4 dl kesella
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
3 dl mellangrädde
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med gaffel, låt vila kallt i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Grovhacka grönkålen och koka några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Skala och skiva lök. Fräs lök och grönkål i lite olja. Salta och peppra. Vispa ihop ägg och grädde, fördela grönkålsbladningen och osten i pajskalet, häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar