söndag 17 januari 2010

Rödgrönt styre utan Vänsterpartiet.

Jag leker med tanken. Jag gillar den inte. Ett vänsterblock behöver ett vänsterparti. Jag tyckte Göran Persson var så bra när han sa att vi satsar på egen majoritet. Efter valet söker vi samarbetspartners. Istället har vi fått 2 fallanger. Lite i mitten med röd inspiration och lite i mitten med blå inspiration. Jag som behöver mycket vänster för att gilla läget får dåliga vibbar av demoskops siffror. In med SD ut med V. Inte bra, inte bra. Ett Rödgrönt styre behöver Vänsterpartiet!

9 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Fast jag gillar den gröna Mp-stapeln skarpt! Hoppas det är bra med dig, Kristina

Fritt ur hjärtat sa...

Kristina, det var lengesedan! jo jag gillar också MP-stapeln:-) Men önskar en lite större V-stapel.

Britta Sethson sa...

Jag gillar den lilla ljusgröna stapeln

Lae i Nordtorp sa...

Jag säger som tidigare. Lita inte för mycket på MP även om språkrören ger ett bra intryck, Maria W överglänser ju Mona S på alla sätt. Men lokalt i Mp sänds ju helt annorlunda signaler. C, Fp och Kd kommer snart att få ångra att de överlåtit sina väljare till de nya(??)moderaterna. Sossarna och Vänsterpartiet kommer att gå samma öde till mötes med Mp. Därför hade Göran rätt, låt väljarna säga sitt och samarbeta sedan med det eller de partier som kan möjliggöra majoriteter i de frågor som ligger i partiets hjärta. Det är det som är demokrati för mig.

Fritt ur hjärtat sa...

Britta, jo den lilla ljusgröna gläder mig också:-)

Lae, jag har ju inte den oron för MP- skulle troligen röstat på dem om jag inte varit bergfast Sosse. Men visst hade Göran rätt. Problemet uppstod ju när Reinfeldt band upp flera partier innan valet, en kohandel efteråt hade aldrig varit möjlig. Därför tror jag att Socialdemokraterna idag gör det enda man kan, men jag vill att Vänsterpartiet är med.

Annaa M sa...

Jo jag håller med dig, men det brukar ju ordna sig till slut. Vänsterpartiet är ju med i förhandlingarna i alla fall. Så vitt jag hört från hästens(hästarnas) mun(nar) så har det gått bra i de flesta arbetsgrupperna. Men vänsterpartiet är lite väl anonyma för tillfället.

Sparkling sa...

jag hoppas att de som ska rösta på sd inte orkar gå te lokalen på valdagen...usch!

Patrik sa...

Det är väl bara att uppmana dina partikamrater att stödrösta på V då? Hellre det än nedskärarsossarna iaf.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, vi får väl hoppas de.

Patrik, eller så gör ni det som inte har alternativ för riksdagen ändå....