måndag 25 januari 2010

Upprop mot försämrad sjukförsäkring.

Ganska lätt att få folk att skriva på protestlistan idag. På en timma fick jag 50 underskrifter. Många ville också prata, berätta egna upplevelser om sig själva eller folk de kände. Väldigt många passerade men vände tillbaks när det hörde ordet sjukförsäkring.

Skrämmande många gick förbi med ett tydligt nej, slängde över axeln, folk ska jobba och göra rätt för sig.
Det säger mig att Den Moderatstyrda regeringens retorik satt spår. Vi är inte längre sjuka vi är fuskare. Fuskare ska jagas och göra rätt för sig, alla kan jobba. Sannerligen har De Rödgröna något att jobba med.

Extra glädjande är att idag när vi startade uppropet i Uddevalla KU-anmälde De Rödgröna Husmark Perhsson. Det var på tiden, som Ronja skulle sagt!

Läs också Högberg, JohanWesterholm, Karin Berg, Roger Jönsson och Lucas intresanta inlägg om Gunnar Axén och Helena Riviére som förtalar sjuka Alexandra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan egentligen säga en sak om moderaterna eller alliansen som de verkligen fått fram bra.
Nämligen skiljelinjen mellan ondska och godhet.

De som nonchalerar sjuka , arbetslösa, och vill dem ond politik, de speglar empatilöshetens ansikte den osolidariska varianten.
Ondskan finns stark utbredd i Världen men i Sverge har den aldrig varit tydligare än nu. Den lär förstärkas om alliansen vinner valet i höst.

Att godheten lyser igeom de som är socialister är lika tyligt de värnar ett samhälle där även sjuka, arbetslösa, ska kunna få ett vettigt liv och att vi ska dela med oss efter den förmåga vi har.

Även Axen och Rivieras påhopp idag på Alexandra i Aftonbladet visar en skrämmande dålig förståelse för sjuka och sjukdom.

Fritt ur hjärtat sa...

Anonym, skillnaden blev tydlig för mig när jag stod på Gallionen och pratade med människor igår, mycket tydlig.