söndag 17 januari 2010

VANN-SPA.

Vanligtvis väljer vi en helg i Karlstad eller kanske Göteborg. Allingsås har länge stått på önskelistan men det kräver lite mer vår eller sommar. Sökte därför ganska planlöst när jag letade efter ett ställe för oss att ha en myshelg på. Att vi föll för VANN berodde delvis på att syster yster varit där och tyckt det var okej. Men också närheten hem. Att inte behöva åka 20 mil för att känna man kommit bort. Både maken och jag har varit här förr, innan ombyggnaden
Intrycket efter det här besöket är ganska gott. Men en korridor är en korridor. Även om man på sina platser placerat ut sittgrupper, konst och andra blickfång.Efter några vändor i flera sådana här var mitt ben helt slut. Jag promenerade längre än jag normalt gör bara genom att gå till Spaavdelningen och matsalen...
Spaavdelningen var mysig men konstigt planerad. Den stora polen var placerad i mitten. Runtomkring fanns som olika bås med vatten, små krypin som blev hångelhörnor. Även om det rymdes flera i varje gick man ju inte in om det satt par tätt omslingrade... Inget för kompisgäng alltså. Det fanns många olika bastu, ingen bubbelpool men väl de där båsen. Skulle tro att det var 4 krypin plus ispoolen, men den var det ingen som satt i.
Utsikten från vilstolarna vid poolkanten var inte att leka med. Problemet var att det var svårt att få plats. De flesta var markerade med handdukar och tofflor. Folk satt inte där men vill ha den säkrad ....Fräckt tyckte vi och flyttade på lite saker.
Barmenyn fastnade vi för, den intogs tillsammans med kaffedrink här framför brasan. Sämre kan man ha det. Eftersom vi inte bokade några behandlingar kan i inte bedöma hur ompysslad man blev. Men över lag var alla vi mötte väldigt serviceminded, barkillarna supertrevliga, receptionen hjälpsamma och de i spareceptionen likaså. En helg här kostade oss 700 kronor rum och natt, det var det absolut värt. En klart godkänd helg på ett okej ställe.

10 kommentarer:

Annaa M sa...

Jag skulle känna mig rätt dum på en sån där anläggning. Även med maken om han levat, vi var nog inte riktigt gjorda för sånt. Men jag är lite imponerad över folk som kommer iväg!

Sparkling sa...

skönt å få komma bort lite!

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, kanske man har det eller så har man det inte. Vi har i alla tider varit duktiga/flitiga på att åka iväg på egna grejer. Ett liv utan barn är trevligt även mitt i barnaåren:-) Jag har vänner som också sagt att nej men så konstigt det skulle kännas. Jag är glad att vi inte tänker och känner så. Vi vill genast ha en sådan här helg till.

Sparkling, skönt och välbehövligt. Maken renoverade och skruvade möbler hela julledigheten.

Norgårdsanna sa...

Men, härligt! Jag blev lite orolig när det inte kommit något nytt inlägg i helgen! Gott att nu haft det skönt tillsammans!

Grekland nu sa...

Har aldrig varit på nåt SPA, men nån gång ska väl även jag komma iväg. När maken hade namnsdag i september "bjöd" jag honom på en helg på ett så kallat spa, med varma källor, som ligger i närheten av Edessa. Men än har vi inte varit där...

Fritt ur hjärtat sa...

Norgårdsanna, jag funderade allt på att slänga ihop något från hotellets dator, men jag kände att det blivit löjligt.. Maken var på gym långa stunder så tid fanns, men jag ägnade den åt att läsa istället. Vi har haft en fantastisk helg!

Grekland, av ekonomiska skäl valde vi bort behandlingar och sådant denhär gången. Annars är det en fröjd att göra duomassage, man är i samma rum med olika teraputer som rår om en. En härlig känsla. Men att sitta i varma pooler, ligga i vilstolar, sitta framför brasor, äta och dricka gott, det är väl så bra:-)

Hannele sa...

Läckert, alltid tråkigt när folk bokar platser så, jag bokar aldrig på caféer heller, det blir ledigt, när man har betalat..

Fritt ur hjärtat sa...

Hannale, önskar fler tänkte så.

bejla_isflaket sa...

Ser ju enormt härligt ut. Och inte så dyrt heller. visst är det viktigt att man får komma bort så, lite på tu man hand ibland. Vart ligger det förresten?

Fritt ur hjärtat sa...

bejla-isflaket, det ligger i Hallinden, å de e faktiskt sant:-) Gamla Lingatan.