torsdag 4 februari 2010

Hur lagade man diskmaskinen innan google?

Diskmaskinen har varit trasig ett tag. Först har vi gjort allt man ska enligt manualen. Felsöka, nollställa, rensa rör till och från samt se till att det är fritt flöde i rören därefterställa in och kolla vattennivån, inget har hjälpt. Ringde en reparatör som kom, bytte en del och åkte. Döm om vår förvåning när maskinen gick 2 minuter och därefter, precis som innan bytet av delen, började blinka F2. Tog kontakt igen och blev lovad ett återbesök. Det är drygt en vecka sedan.

Livet fungerar utan diskamaskin så vi har funnit oss i vår lott. Diskat för hand och låtit maskinen vara i väntan på reparatören. Igår surnade jag till för att det dröjde, bestämde mig för att påminna om min existens idag. Satte mig med google och sökte "blinkar F2", hamnade inte direkt men ändå i någon diskussion på ett Volvoforum.. och där kunde jag läsa om problemet. Ett tips var att tömma det egna vattenlåset i under diskhon.
Om det är fullt där stänger maskinen av sig när inte vattnet går att pumpa ut tillräckligt fort.

Kan du inte kolla det medan jag är på bokcirkeln bad jag maken, så vi verkligen har gjort allt när jag ringer imorgon. Ett par timmar senare kom ett SMS, "du kan nu lägga titel diskmaskinsreparatör, till de tidigare". Maken hade lyckats! Eller jag, beror på hur man ser det. maskinen går. Jag ringde inte reparatören, men när eller om han ringer ska jag berätta att vi lagat felet själva med hjälp av google. Vill han veta hur får han betala tillbaks det jag betalade för den första reparationen, den som inte hjälpte.

6 kommentarer:

Musikanta sa...

Ja, Google är guld värd! Men inte visste jag att man kunde laga diskmaskinen genom att titta där!

Däremot fick jag massor av tips hur jag skulle göra ren min kaffebryggare eftersom de inte har någon sån där färdigpåse i min affär...

För att inte tala om att man aldrig mer behöver titta i en kokbok när man ska laga någon rätt. Bara att googla.

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta,håller med webben som inspirationskälla för matlagning är väldigt bra. Men nu vet vi då att även enklare diskmaskinsreparationer fungerar;-)

Busan sa...

Hihi, vad du e bra! Jag måste bli bättre på att använda datorn....Undrar om den kan hjälpa till att (utan borrmaskin) skruva upp hyllor i betongvägg också...

Fritt ur hjärtat sa...

Busan, maken är mycket upprörd och frågar varför jag är duktig, det var ju han som gjorde det;-)
Skillnad på tanke och handling? Ni får ta den diskusionen imorgon:-))

Anna, Fair and True sa...

Ett till jobb på listan alltså!

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, Japp! Fast vi slåss över vems bedrift det egentligen är...