fredag 5 februari 2010

Show and tell.

Mitt första jobb är dagens tema. Anna är februari månads värd och har hittat på riktigt roliga tema åt oss. Mitt första jobb kanske inte går att tolka på så många sätt, men jag tänker försöka;-)
Började arbeta som 14 åring, då städade jag hos våra välbeställda grannar. Senare startade mamma och pappa städfirma och jag städade för dem på varvet i Karlstad. Det innebär med all säkerhet att jag arbetat svart och aldrig skulle klara en pressgranskning om jag siktar på riksdagen, för letar de lik i garderoben hjälper det nog inte att man 14 år när man begick brottet...
Riktiga jobb sedan, med skatt och arbetsgivare var olika sommarjobb. Jag jobbade som hemsamarit, så dem beundrar jag alltid! Jag arbetade på Löfbergs lila i Karlstad, en riktig skitarbetsgivare, på den tiden måste jag tillägga, och jag dricker inte Löfbergs lila idag av sympati för mig själv som for illa där som 15 åring.
Sedan flyttade jag hemifrån tidigt, gick i gymnasiet och skulle leva själv. Jag städade på posten och jobbade på korvfabrik. Allt i Karlstad. Numera heter det ju Coop, men jag tror det hette något med Värmlandschark då. Konsums korvfabrik var det i alla fall. Där lärde jag mig att alla skrönor om korv och kalvsylta är fel. Man blir inte äcklad och slutar äta sådant i branschen Jag har aldrig ätit så mycket korv som då:-)Nu kommer så mitt försökt till vantolkning av temat. Första jobbet kan ju också vara första gången man gör något och då har det hänt en del bara sista månaderna!
Jag har gjort debut som journalist. Den kontakten förvaltade jag, så i igår skickade jag in mitt andra jobb. Det verkar kanske förmätet att kalla sig journalist som helt outbildad i yrket, men jag vet inget annat ord.

Dessutom har jag en dag nu i vecka inlett en ny karriär:-) Jag blev manager för en dag. Ruskigt roligt och givande! Skönt att det var en dag, skulle inte orka mer, men ändå, insatsen kanske får betydelse. Det var kul när Mia radade upp sig med delar av kommunens personal för fotografering till hemsidan. Så kul att jag också fotograferade:-) Så nu vet ni också varför det finns en dagens Mia på min sida:-)
Uddevalla stadshus, personal på fjärde våningen Mia i mitten längst fram. Bakom i mitten kommunalrådet Jan Gunnarsson som vi åt lunch med.
Om jag nu gjort mitt jobb bra röstar ni på Mia när ni ser och hör dem i delfinal 2:-))

11 kommentarer:

Annika sa...

Haha! Då får vi hoppas att du inte siktar på riksdagen =)

Annika sa...

Nä, bäst att du inte blir riksdagskvinna, Simone. Nu står det ju svart på vitt här också :-)
Löfbergs Lila låte inte som ngn höjdare. Jag känner också för att bojkotta det kaffet nu...
Det är det som IKEA i utlandet säljer (tur att jg inte gillar kaffe).
ha en fin helg!!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Annika, det hade ju varit roligt att få använda min D&G väska:-)


Annika, jag tänkte det var bäst att skriva ner det så jag inte får för mig något...
Löfbergs är kanske ok idag men då var både högsta och näst högsta chefen riktiga skitstövlar...

Saltistjejen sa...

haha! vilken rolig tolkning av etmat! och du det finns nog tyvärr fler arbetsgivare man helst inte skulle jobba hos. Iallafall inte som ung och outbildad... tyvärr.
Grattis till journalistjobbet också!
kram!

Anna, Fair and True sa...

Å nej, min kommentar försvann, får skriva om...

Skrev att jag också nog jobbade svart (reklamsorteringsjobbet för min morbror) så det är nog bäst att jag inte går tillbaka till politiken... ;)

Skrattade åt ditt "sympati för sig själv" :)

Gillade att du tog med nya förstajobb! Grattis till journalistjobbet (manager var väl bara en engångsföreteelse?)!

Fritt ur hjärtat sa...

saltis, ja trots att jag hävdar att unga behöver jobba for jag illa mång agånger, äen under kariären som hemsamarit, det finns verkligen elaka gamla människor...
Journalist, jag vågar knappt använda ordet för det är jag ju inte men vad kallas man annars?

Anna, tack för roligt tema, spännande att frisk upp minnet!
Jo sannerligenmanager det var en engångsföreteelse. En kul sådan:-)
Har inte precis planerat för politisk karrär, å de e nog tur med den väskan o den historien:-)

Anne-Marie sa...

Självklart kan det vara första gången man gör något. Det föll mig inte ens in när jag skrev mitt eget inlägg. Kul att läsa om dina "bedrifter" som manager :) och dina jobb som tonåring. Troligen är dina gamla "brott" för länge sedan sonade.

Anne sa...

Vad mycket du hunnit med!
Det finns ju verkligen många skrönor och föreställningar om korvfabriker, men du menar att det inte var så. Intressant.
Lukter då, var det inte mycket obehagliga lukter?

Fritt ur hjärtat sa...

Anne-Marie välkommen hit! Jo många bedrifer blir det när man tänker efter. Kanske är min brott rent av preskiberade:-)


Anne glöm skrönorna, inga ögon eller annat konstigt blandas i. Lukt, jag vet inte färskt kött inte luktar det gott men inte läskigt heller. Det ena jag hade ont av var i november när man gjorde svartsoppa, men det beror på att jag tycker tanken på svartsoppa är kväljande.

Anonym sa...

Du är den första jag hör säga att du har jobbat på korvfabrik och fortfarande äter korv. Gött, när ens fördomar kommer på skam :-) . Jag fortsätter äta. Hihi

kram

Fritt ur hjärtat sa...

maisoui, bra, gör det:-)