lördag 20 februari 2010

Klass 2 varning inget att skratta åt.

Jag kan hålla med om att SMHI då och då överdriver sina varningar, eller det känns så. Men inte nu. Jag blir smått förbannad när folk uppåt i landet hånar oss längre söderut för vår snökaos. Det finns inget roligt i detta. Byggnader rasar, byggnader är avstängda. Djur dör och en människa om jag räknat rätt. Det är inte vi som bor här som är korkade på något sätt. Det börjar bli riktigt farligt. Bilderna är tagna hemma hos mig idag. Ser ni staketets toppar? Det är 120 cm.....
I en blogg läser jag att man raljerar över hur det kan vara så jobbigt med 30 cm snö... Men vi har inte 30 cm, vi har metervis. Inte sedan före kriget har det varit snömängder som denna. Lägg så till stormen idag. Bohusläningen har rapporterat hela dagen, vi uppmanas till och med att hålla oss inne! Jag ser inte humorn i detta.
Snön pressar på mina fönster så son och make är ute regelbundet och skyfflar undan. Nu har mörkret lagt sig och om det fortsätter i natt får vi ta fönstervägen ut imorgon också. Dörren får vi inte upp. Jag kan inte för mitt liv begripa att en klass 2 varning är något att skratta åt.

10 kommentarer:

Eva Hillén Ahlström sa...

Nej, Simone, i alla fall inte när det gäller hur det ser ut i Uddevalla med omnejd.

Jag, tror nu att Stefan syftade på Gävletrakten som han tydligen befann sig i. Men det som blev lite roligt, tycker jag, var svaret från Jörgen Blom: "Kallar dom Reinfeldts regering för väder?"

/Eva

Fritt ur hjärtat sa...

Eva, jag är inte säker på att jag läst just Stefans blogg. På många ställe ser jag detta återkommande, att vi är överdrivet tagna av snön just nu. Men som sagt det är illa.

Annaa M sa...

Håller med dig. Börjar bli på allvar aggressiv nu mot det norrländska raljerandet. Hörde att snödjupet i Uddevalla är 30 cm över det i Gävletrakten. Som inte är snöfri. Ändå fortsätter det, tjafset om att man ska njuta och att sörlänningar inte ska gnälla över ett par millimeter snö. Systern var också insnöad idag. Fick bli utskottad av grannen. Ännu ikväll skulle inga utryckningsfordon kunnat ta sig fram till hennes hus.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, jag är ju på en del trädgårdsforum å där är jargongen likadan. SÅ tröttsamt. Det är inte vi som är dumma i huvudet. Detta är såpass ovanligt att det blir farligt. Läste om bandvagnar som undsatt ambulanser flera gånger idag. vägen mellan Bråland o Mellerud är helt avstäng det driver igen så fort att det inte går att ploga. Det har inget med vår inställning att göra...

Anonym sa...

Jag var ute och skottade bort snön från mina fönster igår kväll. Drivorna gick till mitt ansikte (1.60 ca). Idag spås ytterligare 20 cm och tisdag vågar jag inte tänkapå. Har ingen stans att göra av det längre...
Förstår inte hur jag skall kunna ta mig till jobbet ikväll....?
Jag älskar snö, men det här är rent löjligt och farligt....

Söstera

Fritt ur hjärtat sa...

Syster yster, nej nu är det inte hanterbart längre. Idag ska vi flytta snön från huset och lägga drivor i häcken och rabatten där istället. Vi som bara har 2 sidor på huset är verkligen helt körda. Funderar på skottkärra och bort till almänningen, men först måste vi hitta skottkärran...

Anonym sa...

Tack för att jag fick låna din man. Fick ett kort sammanbrott när jag behövde skotta taket för andra gången på en vecka..
Kram Söstera!

Fritt ur hjärtat sa...

Syster yster, ja han behöver inte gå till friskis nu i alla fall:-)

Anna, Fair and True sa...

Ser ut som ni har lite mer än vi i Stockholm...

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, fast ni har väl ert nu om jag förstår pressen rätt.