lördag 20 februari 2010

Soppväder.

Röda linser, rivna morötter, vita bönor och purjolök, allt fräses i olja och så på med buljong. I med rätt mycket tomatpuré och så lite chili En smaskig vintersoppa! Vad gör man när snön stoppar allt annat. Man blir kreativ i köket:-)

7 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Jag är ju norrlänning så jag älskar ju det här vädret. Men när jag idag stod på mellantaketoch befriade det från en halvmeter snö, så slog det mig att det var inte så jag mindes min barndoms vintrar. Då var taken skottade, spåren uppkörda, gården ren med himmelshöga drivor att bestiga, gräva grottor och åka med masonitskiva på. Så jag fick plötsligt en förståelse för vuxnas bristande entusiasm.

Tack för soppreceptet, här blir det långkok, gryta högrev.

Fritt ur hjärtat sa...

Anders, så kan det kanske vara, som med sommarlove det regnade aldrig...Men här nere har vi aldrig varit med om något liknande. Nu är det ingen charm kvar med snö.

Annaa M sa...

Håller med dig Simone. Charmen är över för länge sedan. Det börjar bli för mycket problem med trafiken och för mycket materiell åverkan för att man ska tycka det är roligt. Dessutom tror jag det är många av oss som börjar bli mentalt medtagna nu. Det är inte heller särskilt roligt.

Kreativ i köket blir jag definitivt inte, snarare tvärtom. Blir inte ens hungrig längre.

Jag har för övrigt varit gift med en norrlänning. Det var aldrig så mycket snö som det är i Uddevalla nu under de år jag hälsade på i hans hemtrakter i Norrbotten. Däremot var både snöröjningen dimensionerad för att klara mycket snö och byggnader konstruerade för att klara snötyngd.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, ja vi är medtagna, att alla håller på och tjatar om hur det är i norr gör mig arg. Vi har olika referensramar, enkelt..
Vi har inte längre någonstans att lägga snön vi skottar undan. Det är olidligt nu.

olgakatt sa...

Soppa, jajamen! Jag gjorde vitlökssoppa till lunch idag, den är också jättegod! Och säkert supernyttig, precis som din!
Lärde mig en gång av en ukrainsk thoraxkirurg:
Bez supa, bez zjiznj. Vilket betyder ungefär: Utan soppa är livet inte värt att leva.

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, det försökte jag lära sonen idag:-) Kan man laga goda soppor lever man nyttigt, billigt och bra!

Anna, Fair and True sa...

Det lät gott!