måndag 22 februari 2010

Snöbekymmer.

Vad är det med folk tänker jag efter dagens första åktur med bilen. Det är jäkligt dåligt plogat. Hjulspåren i isen är lika bekväma som farliga att köra i, men kommer ingenstans. Snövallarna är höga så man inget ser och breda så man inte får plats. Ändå kör folk som om allt är som vanligt. Men det är inte det! Jag hade bilar så tätt inpå att om jag behövt bromsa hade det blivit masskrock. Vad är det med folk?
Jag hade två uppdrag, tippen och Junogatan för att hämta grus. På tippen berättade personalen att i lördags under värsta snöstormen hade det kommit tre personer och lämnat skräp. Vad är det med folk?! Vi uppmanas hålla oss inne men åker och lämnar skräp... Man börjar undra vad man lägger i ordet nödvändigt. Inte undra på att det blir bekymmer.
Nu har vi ett annat problem. Ett stort! Sonen blir 13 år imorgon och vi ska ha kalas. Den offentliga parkeringen är inte plogad. På gatorna kan man naturligtvis inte stå. Vad gör vi?? Ska ringa runt och be samåka sedan höra med grannar som har en "ledig" plats på sina infarter. Det ska mycket till för att ställa in kalas. Men allt är lite bökigar med snöbekymmer...

4 kommentarer:

olgakatt sa...

Håller med! Omdöme tycks vara en sällsynthet. Jag är livrädd när jag har en annan bil i hasorna och släpper förbi så fort jag kan! Och stannar hemma! Åka till tippen i snöstorm, man tar sig för pannan.

Anna, Fair and True sa...

Kan ju vara snällt att tipsa gästerna att det kan vara parkeringsproblem.

Norgårdsanna sa...

Tja du! Syrran skulle ha flyttat i helgen men det blev ju naturligtvis uppskjutet. Kommunen har ännu inte plogat gatan - det är liiiite för spännande att tänka på hur själva flytten ska gå till och inte deras gata snart dyker upp på väntelistan. De måste ju ut och hinna städa innan helgen!
Kan då tillägga att denna gata visst alltid är på listan, har varit plogad någon enstaka gång denna vinter.

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, jag blev helt stum, make till dumhet! Man tar sig för pannan känner jag bara en person till som säger:-)

Anna F&T, jo då jag ska ringa dem om samåkning och vilka grannar de ska parkera hos.

Anna, "ytterområde" prioriteras ju inte så det kan bli tuft. Frågan blir ju vad man gör...Man kan ju gapa sig blå utan att det hjälper.