söndag 7 mars 2010

Heldag med Riksteatern.

Strax innan nio blev jag hämtad och färden gick mot Trollhättan. Väl Kulturhuset träffade vi andra från Riksteatern Västragötaland och arbetet började. Under ledning av Charlotta Signal (Här till vänster, Lars Hillerström ordförande till höger) diskuterade vi sedan; Riksteater i Västragötaland och framtiden, vad är viktigt?
Diskussionssättet var nytt för de flesta av oss med föll väl ut, även om det möttes med den del (tyst) skepsis...
Vi hade själva ansvar för diskussionsunderlaget. Alla hade chans att lämna förslag på ämne att diskutera. Det var oerhört intressanta samtal och många grupper. Allt skrevs ner och samlades som underlag för en propositionsrunda. Spännande!
Efter avslutade diskussioner var det dags för 2 intensiva timmar där man presenterade Riksteaterns utbud för hösten 2010 och något för våren 2011.
Gamla klassiker varvades med nya uppstickare.
Hakan Vreskala fick oss att skratta hejdlöst, absolut något att lägga på minnet.
Presentationen av en Ibsenpjäs var så fyndig att den säkert väckte mycket intresse bara därför. I Uddevalla har vi jobbat med höstens program och är i princip färdiga. Efter visningarna igår uppstod ett par frågetecken vi löser det i veckan och hoppas sedan få det vi önskat.
Idag är det Trollhättan igen. Utbud hela dage, Det blir många spännande möte och kanske en och annan godbit att ta till Uddevalla.

Inga kommentarer: