måndag 8 mars 2010

Skövde staden som ingen behövde. Om att vara ambasadör för sin stad.

Jag har bokat hotell i Skövde. Vi är nog inte riktigt navlade maken och jag men vi vill gärna åka iväg en sväng till innan operationen. Vi kombinerar ett musikalbesök på Skövdeoperan, med en hotellhelg. I Helgen så har jag träffat människor med hemvist Skövde. Ivrigt har jag frågat, vad får jag inte missa? Vad gör man en lördag på dagen? Vad är speciellt med Skövde?
Svaren jag fått har varit;
INGET- Åker du dit frivilligt?!
VAD SKA DU DÄR ATT GÖRA?!
Det vet du väl att Skövde är staden ingen behövde...
Visserligen sagt med glimten i ögat men ändå.
Jag blir så förvånad!
Drar jämförelser med folk på hemmaplan. Visst är det samma svar från Uddevallabor om Uddevalla. Utom från några aktiva själar då, jag inräknad.
Man kanske ska lägga in ett nytt ämne i skolplanen. Nutid och dåtid i hemstaden. Vad finns på hemmaplan. Ordet hemmablind får en ny betydelse efter de svaren. Det kommer bli extra intressant att se vad jag hittar i Skövde, jag är nämligen heltsäker på att något finns det.

7 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Konstigt nog finns det inget speciellt att se eller uppleva i Skövde :-) Jobbade där i åtta år, men kan faktiskt inte komma på något :-) :-) Ett bra sjukhus har de dock, men det har jag svårt att tro du vill besöka :-) :-) :-)
Ha det gott önskar en hyfsat nyopererad Christer.

Grekland nu sa...

Skövde är en sån där stad som jag ofta åker igenom (med tåg mest), men jag har aldrig stannat där så jag vet inte vad som finns att se. Men sjukhuset har även jag besökt en gång när min dotter var liten. Vi var några mil därifrån och dottern skadade ögonlocket av en gunga så hon fick sy ett par stygn. Men som sagt, det var ju inte dit du skulle den här gången...Tror dock att varje stad har något att titta på, nån park, nåt mysigt café eller kanske nåt lokalt museum. Skövde är säkert inget undantag.

Anna, Fair and True sa...

Skövde är väl där man byter tåg!Har gjort det en gång och var inte imponerad! Hittade inga roliga restauranger för middagen i de två timmarna mellan de två tågen. Men det kanske har ändrats sedan 2005?

Anonym sa...

I Skövde kan ni alltid prova på krokiteckning/målning i konstverkstan om ni känner för det eller så kan ni kolla in Världens tranor utställning i kulturhuset fågelskådare som ni är. Annars är det väl alltid nån pub som visar tipsextra på lördagsem:-)
år og fred
Persson i saxtorp

Annaa M sa...

Men är det inte så att det i varje stad finns två typer av invånare, den ena som säger "i den här stan..." i förvissningen att det mesta är sämre än i liknande städer, och så de som är mycket nöjda med sin stad och inte tål att höra någon kritik av den samma? Ibland kan det vara mycket svårt att särskilja typerna eftersom de båda när det kniper, dvs när någon utböling säger något kritiskt, försvarar sin stad. Och i alla städer finns utbölingar som är bittra över att de hamnat och blivit kvar just där. Precis som det finns utflyttade som aldrig tröttnar på att tala om hur skönt det är att slippa bo i sin gamla hemstad.

Skövde? Har naturligtvis hört av Skövdebor att det är paradiset på jorden. Och så undrar jag när det egentligen hände sig att namnet började uttalas med långt ö-ljud i stället för kort.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, jag vill inte riktigt tro på dig... SKönt att du är på G.

Ingabritt, precis min teori, om man strosar omkring hittar man alltid något.

Fritt ur hjärtat sa...

Anna F&T, hoppas det eftersom äta mat är en av våra favoritsysslor när vi är i främmande städer.

Saxtorp, jo utställningen med foto av Lars Johanssson har jag letat reda på, den är given. KSa säkert hitta mer. Lördag kväll är vi på musikal så tipsextra är utdömt;-)

Annaa, militanta tyckare alltså;-) Jag blir mer nyfiken på SKövde kan jag säga. Ser det mer som ett studiebesök nu. Herregud här jämförs Uddevalls kulturliv i kritiska krönikor med Skövdes, nu ska granskas:-)