onsdag 10 mars 2010

Jakten på våren.

Att leta snödroppar eller julrosor under meterhög snö är ingen idé. Takdropp, mindre is och vattenpölar, ja hela sjöar faktiskt är mer relevanta vårtecken just nu. Dessutom fåglar. Man lyssnar efter första drillen, hörs det någon sång? Syns det någon inflyttad?

Vi hittade första tecknet igår när Talgoxen bestämde sig för att flytta in. Han for in och ut hela dagen. Stod på taket och lockade stundom och städade däremellan. Man kan ana att vi inte hinner byta holk som var tänkt! Den här är upptagen.Ett tecken till är väl Sångsvanen, här fångad mellan saxofonlektionerna. Promenaden gick till Hasselbacken och där simmade de omkring, vårtecknen. Notera också den vita Gräsanden i bakkant. KUL! Jakten går vidare. Tänk om man kan hitta ett tecken om dagen!

2 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Ringduvan skall ha kommit säger de, annars är det ont om tecken alls. Tranor lär väl inte visa sig än på en månad som det verkar nu.
Christer.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, väldigt ont om vårtecken! igår flög en duva över och då funderade jag just på Ringduvan, men avståndet var för stport jag kunde inte se säkert var det en vanlig stannare...