söndag 28 mars 2010

Män som hatar kvinnor....som vet något.

Jag såg det så tydligt, försöken att negligera kvinnan som talade. Det började med ett förlupet ord. Eller förlupet och förlupet... Den här mannen är van att säga det som först ploppar upp i huvudet, det bara kommer. Eftersom han är man ifrågasätter ingen. Åtminstone inte hittills. Denhär gången gick det på ett annat vis. Nejet som ifrågasatte en tes han hade blev till en ordduell. Nu är det ju så sa kvinnan att med den kunskap och utbildning jag har är det högst sannolikt att jag vet vad jag pratar om.
Då varken hörde eller såg han henne.
Det fortsatte en god stund. Accelerade på ett olyckligt sätt för i affekt blir man tyvärr sedd som den bråkige hur rätt man än har.
Efteråt hörde jag att någon ur ledningen ville tala med kvinnan. Jag undrar just om vad.... Troligen att hon blev upprörd och talade till mannen på ett sätt man inte är van.
Jag undra om någon funderat på att tala med mannen om hans sätt?! Troligtvis inte, han är ju som han alltid varit.... I det ingår att vara en man som hatar kvinnor som vet vad de talar om.

5 kommentarer:

olgakatt sa...

Heja alla kvinnor som reser sig och säger ifrån!

Anonym sa...

Så jäla bra skrivet! Knivskarp observation, detta går igen överallt i samhället. Från småskolan upp till regeringskansliet och ålderdomshemmen.
Det gäller att ta tillvara alla chanser till förändring av detta ofog, när man ser detta måste man agera och ge positivt stöd.
Be the change!

Laura

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, ja heja alla som säger ifrån!

Laura, Härskarteknik har inge gränser den förekommer överallt och det är dags att vi avslöjar den!

Anonym sa...

Stora ord att ta. Män hatar inte kvinnor. Män och kvinnor uttrycker sig olika och bara för att vi inte har samma åsikt så betyder det inte att män hatar kvinnor. Däremot så verkar det som om en del kvinnor älskar att hitta fel hos män. häls.IF Metall kvinna.

Fritt ur hjärtat sa...

If metall kvinna, välkommen hit. Jag påstår inte heller att alla män hatar alla kvinnor. Men en del män avskyr verkligen kvinnor som säger något och påstår att de vet vad de talar om. Jag tyckte själv rubriken var bra, för det är väl den du menar är stora ord.
Vet du jag har under många år varit just metallare och aldrig varesig förr eller senare har jag blivit så illa behandlad av just män. Men det är en annan historia. Och metall hade inget att göra med det här som jag skrev om.