fredag 5 mars 2010

Show and tell. Morgon.

Jag börjar med att tacka Anna, Fair and True, för gångna månaden. Ny värd är Saltistjejen hon går ut hårt med tema morgon.

Morgon för mig är lugn. Det finns inget jobbigt med morgon. Jag är morgonpigg, men avskyr ljud. Därför väljer jag att gå upp så jag får den stunden lugn jag behöver. Varje morgon kvart i sex kommer maken in, pussar på mig och säger;
-Kaffet är klart nu går jag.
Jo det är riktigt sant, så bra har jag det.
Då stiger jag upp läser tidning och dricker kaffe. En timma senare väcker jag sonen och då är jag nöjd med min egen stund.
Om det är sommar och ledighet ser det annorlunda ut. Då är det jag som vaknar först. Brukar vara alldeles efter klockan sex. Brygger själv mitt kaffe och går sedan ut och möter morgonen. Är vi hemma blir det på någon av uteplatserna. Är det på Bassholmen blir det på en klippa.
Som här med blicken i Malö strömmar. Eller; Som här, ännu tidigare, med blicken inåt land. Jag inser när jag sitter här och skriver att morgon är viktig för mig. Nu blir det ju morgon även på vintern. Inget problem Då tar jag mitt kaffe till skönaste stolen vid bästa fönstret och tittar på Allt som händer i trädgården vid fågelmatningen. Nog så fridfullt faktiskt. Jo jag gillar mornar. Har till och med en FAVORITLÅT! Fanns tyvärr inte på you tube men eftersom jag har skivan ska jag försöka ändra på det.....

Ha en bra helg!

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åååå vilket härligt inlägg!!!!! Och vilka underbara morgnar!!!! :-) Blir riktigt avundsjuk just på det där med att sitta på klippan med kaffekoppen! Mmmmmmm...
och collaget med vinterfåglarna gillar jag jättemycket!
Ha nu en riktigt fin helg!
kram!!!

Desiree sa...

Precis som du gillar jag lugn och ro på morgonen. Låter som en jättefin start på dagen med maken som pussar hejdå och säger att kaffet är klart. Ha en fin helg.

Anonym sa...

Härligt...

Kram
Anna-Lena

Taina sa...

Skön låt! Den fick en att komma till ro. En stund i alla fall. Men vilket lyx DU har då! Förresten så är det lika här. Maken brygger kaffe innan han drar till gymmet så jag har också den lyxen.

Underbara sommarbilderö Att få sitta vid vattnet är något alldeles speciellt. Nu plötsligt började jag längta efter sommaren....

Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Saltis tack, de e inte utan att längtan triggas..

Dessire, visst är det skönt.

Fritt ur hjärtat sa...

Anna-Lena, Jaaaa;-)

Taina, Hela cdn är bra. Visst är det bra start på dagen. SOmmaren kunde gott få komma nu;-)

Petra H sa...

Vilka fina bilder och vad härligt det låter även om jag inte är en morgonmänniska så får du mig att önska att jag var det! Sången är så fin, jag har en CajsaStina Åkerström cd (Guldkorn) men den är inte med där. Vad heter albumet så får jag skriva upp den på "önskelistan".
Trevlig helg!

Anna, Fair and True sa...

Låter som en lugn och härlig morgon! Förutom att du går upp så tidigt! Även på sommaren/semestern. Jag är inte morgonmänniska nu för tiden. Maken måste börja väldigt tidigt eftersom han går redan 05:45. Eller han kanske har lång pendling? Fast det är nog bara jag som är bortskämd. Jag börjar ju nio och bor en kvarts, tjugo minuters promenad från jobbet :)

Fritt ur hjärtat sa...

Petra, jag är tacksam att jag är morgonmänniska! Så jobbigt allt måste bli annars...
Cdn heter "sånger om dej och mej" är hennes senaste och alla låtar är bra!

Anna, lugn och härlig stämmer bra. JAg vill så gärna ha den där timman ensam innan jag väcker sonen. Maken börjar 7 men går till jobbet egentligen en promenad på 20-30 minuter, men han kan aldrig äta när han vaknar så ha går en långpromenad, extra lång för motionen och så äter han på jobbet. Välplanerad tid för motion, inkräktar inte på kvällen
;-)

Grekland nu sa...

Vilka härliga morgnar du verkar ha! Jag håller med dej om att det är skönt att vakna tidigt och ha det lugnt och skönt, men nu när jag inte jobbar så gillar jag att jag inte behöver vakna till en väckarklockas ringande (en puss är ju betydligt trevligare!). Och då blir vissa morgnar lite senare nuförtiden...

Fritt ur hjärtat sa...

Ingabritt, jag önskar ibland jag kunde sova. Imorgon sover vi länge sägar vi på kvällen om det är helg, lika föbenat är jag uppe innan tuppen. Men puss är trevligare än väckarklocka, det är sant:-)

olgakatt sa...

Särskilt om man inte är morgonmänniska är den där lugna stunden härlig! Uppskattar ditt inlägg och bilderna är jättefina!

Fritt ur hjärtat sa...

olgakatt, tänk om jag inbillar mig att jag är morgonmänniska;-) När jag hade dagbarn på 80-talet sa vi alltid att de skulle låta mig dricka första kaffet annars blev jag en tiger. Bara för att man är pigg och går upp behöver man ju inte uppskatta oljud och sällskap. Undra om det är bra eller dåligt..
Kul ett du gillar inlägget.