söndag 21 mars 2010

Vågen för Linda Skugge.

Konstig dag. Jag är överens med Linda Skugge. Hur är det möjligt?! har hon landat på jorden kanske. En sak är säker, hon säger något jag önskar fler vågade säga. Jag gör vågen:-)

4 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Kan bara hålla med dig i detta. Vanligtvis har jag och Skugge inte så mycket gemensamt, men här har hon helt rätt!
Christer.

olgakatt sa...

Även jag höll på att trilla av stolen, liksom min journalistsysterdotter. Trodde aldrig jag skulle hålla med LS någonsin! Men i dagena AB har hon helt rätt.

Annaa M sa...

Jag är inte lika imponerad. Det är väl utmärkt om tjejerna hon debatterade med äntligen har vaknat ur den backlash vi upplevt de senaste åren när det gäller utseende- och kroppsfixering där idealet har varit blonderade fjortisbimbos. Den ekonomiska curlingen är förfärlig, absolut, men jag förstår inte motsättningen mellan att klara sin egen försörjning och att inte vara utseendefixerad. Jo, jag kan spåra det i Linda själv. Har ni glömt att det bara är några månader sedan hon skröt över att hon trimmat sin kropp så hårt att hon kom i storlek zero? Passade henne alltså utmärkt att klanka ned på tjejerna som inte tyckte kropp var lika viktigt längre.

Jag blir så jäkla trött på henne! Undra på att tjejerna blev förbannade, när hon som så länge var en förebild för tjejer som inte ställde upp på de gängse tjejidealen. Nu har hon bytt fot igen!

Och vad är det hon pratar om? Att så fort som möjligt skaffa ihop en buffert på 100 000 kronor? Vem gör det utan att ha just föräldrar bakom sig så att man slipper ta studielån t ex - som Linda aldrig har gjort eftersom hon inte pluggat.

Det är inte heller de unga tjejernas - varför bara tjejer för resten, killar blir väl minst lika curlade? - fel att de förväntar sig att bli försörjda tills de gått igenom den högskoleutbildning de trots allt räknar med. Det är ju det eviga tjatet föräldrar emellan, hur mycket man ska spara åt barnen.

Ve den som använder barnbidraget, ve den som inte avsatt minst 500 kronor i månaden per barn dessutom, ve den som låter barnen betala för sig hemma under studieåren!

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, visst blir man snopen.

Olgakatt, överaskningarnas tid är inte förbi.

Annaa, jag läser din analys och ser en poäng. Ändå tycker jag hon har en poäng, den håller jag med i eoch det förvånade min storligen, det var liksom hela poängen.