måndag 19 april 2010

3 minuter i en och en halv timma.

Vännen Å och jag gjorde fint på bordet, satte upp roller och var färdiga i god tid. Vi intog fika och slog oss ner för föreläsningar. Sociala media var första timman. Kan konstatera att det är intressant men kräver tid. Det hade vi koll på. Uddevalla Riksteater förening driver en BLOGG och har en HEMSIDA, så vi är med på banan men mycket går att utveckla.
Andra timman handlade om den VIRTUELLA TURISTBYRÅN FÖR VÄSTSVERIGE. Väldigt intressant och vi ska undersöka om vi som liten förening kan använda de verktyg som presenterades.

Lunch med trevligt sällskap blev det sedan.Hotell Bohusgården är ett ställe jag gärna äter på. Det är buffébord i plenti och vad passar bättre för en med diet. Problemet är att det också är buffé på smågodis, kakor och glass. Jag vill inte påstå att jag under dagen syndat men jag har gjort väldigt många medvetna val:-) Inte kan man vara benhård när godsakerna står som spö i backen!

Eftermiddagen blev mer kaotisk och jag undrar hur arrangörerna tänkt...egentligen. Förbered 3 minuters presentation stod det i förhandsinformationen. Det gjorde jag. problemet var att det inte var en presentation på 3 minuter man menade. Jag skulle stå vid vårt bord i en och en halv timma och hela tiden upprepa mina 3 minuter för nya åhörare! Så otroligt jobbig. Rösten tog slut och kroppen likaså. Det innebar också att vi missade dem som stod samtidigt som vi. Efter kaffet skiftades gängen, de som stått skulle gå runt. Vi var då så slut att det var omöjligt. Vi siktade in ett par tre extra intressanta men gav oss för att sätta oss och vila.

Konstaterar att denhär formen inte är något forum för en liten ideell förening. Vi tror att det kontakter vi fick idag lika gärna hade kunnat tas via telefon. Men för småföretagare i turistbranschen är det säkert givande. Nu har vi i alla fall provat, hade inte 3 minuter varit 90 hade vi kanske orkat lite till........

4 kommentarer:

Gunnar Klasson sa...

Tur att jag inte gick dit! Jag hatar sådana "lekar".

Fritt ur hjärtat sa...

Gunnar, fast jag saknade dig!

Annaa M sa...

Låter väldigt plågsamt att stå och upprepa samma presentation gång på gång. Till vilken nytta? Så går det ju inte normalt till när man står i en monter på en mässa t ex, då blir det ju anpassade samtal med besökare.

Jag tyker det låter trevligt med den där kak&godisbuffén, har hört talas om den.

Fritt ur hjärtat sa...

annaa, den buffén förstår jag att man pratar om:-)
Att stå som en robot och upprepa för förfärligt, så dåligt planerat att man blir förvånad. Jag sa inte samma hela tiden men ändå....