fredag 2 april 2010

Återuppstånden.

Först när kylan slog till ordentligt insåg jag att jag behövde skydda min nysatta Svarta Bambu. Då var det egentligen enligt den kunskap jag har, försent. Eftersom den hör till de dyraste växter jag investerat i chansade vi. Det blev flera varv med bubbelplast. Dessutom tinade jag de hinkar med löv jag sparat och lade dem ångande varma som ett värmelager innanför plasten.

Igår kikade jag för första gången. Alla blad gula. Den dog som väntat meddelade jag maken. Idag var maken ut och tog bort plasten.

HALLELUJA! Den är återuppstånden;-) Inte mycket till liv, men det är liv. Faktiskt det är liv! Nu har jag med hjälp av trädgårdsforumet och engelska sidor lyckats ta reda på att med lite flyt kommer den sig helt. Gödsling och vattning när det blivit varmare och den kommer att bryta nya gröna blad.

3 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Grattis, och vilken glädje det är när man ser de där livstecknen, och förundras gör man över naturens förmåga att läka och överleva.

olgakatt sa...

Jag kände likadant för ett par dagar sedan när det kom fram små gröna prickar på till synes döda grenar på en fuchsia jag gett upp hoppet om!
Halleluja, som sagt!

Fritt ur hjärtat sa...

ANders, sannerligen! Den här är dåligt härdig men jag tänkte med våra milda vintrar, fniss...


olgakatt, man blir ju så glad!