onsdag 21 april 2010

En iskall dag i Göteborg.

Två köer försent anlände vi Östra sjukhuset. Tur det finns mobiler, vi kunde meddela vår sena ankomst. Tur också att det var provtagning först på schemat så flextiden var okej. Sonen är stor, han fixade det som skulle fixas och på en och en halv timma var session ett klar. Plötsligt hade vi två timmar över...
Vi tog bilen och for till Myrorna. Ytterligare en skinnrock till sonen, remmare till mig och tennljusstakar till maken skulle man kunna säga;-)

Vi tog kaffe och en hamburgare, lämnade in saxen och for tillbaks till Östra. Läkarbesöket gick fort. Det innebar att vi tidigare än planerat var tillbaks i centrum.
Det blev Haga. Husarens bullar hägrade men först blev det kryddbutiken, tebutiken och lite antikt. Sonen ökade på sin samling av spatserkäppar. Hjälp jag har fått en samlare;-)
Tebutiken är en dröm för oss. EKO-utbudet större än vi är vana med och dofterna förföriska.
Handla idag imorgon är det stängt stod det på dörren till tebutiken. Innehavaren satt fast i Italien... Vilken tur vi kom just då, så snopet det varit annars.
Köpte mig en trädgårdsmugg. En snygg i tjockt porslin, ser ut som en engångsmugg och har silikonlock. Håller värmen på plats och insekter borta.
Göteborg var inte vidare gästvänligt, regn, hagel och iskall blåst. En enda gång under dagen såg vi solen. Det var när vi precis slagit oss ner för att fika.
Hämtade saxen som fått sin årliga genomgång, köpte rörblad och kollade runt lite.
Brevid saxbutiken ligger sonens paradis.
Jag tog några bilder extra för mina utländska läsares skull:-)
Från ena paradiset till det andra. Ostbutiken i Mölndal. Nu ska vi inte handla så mycket sa vi när vi gick in. Vi misslyckades...
När vi smakat runt och fyllt en bärkasse säger sonen. Det här stället får jag lust att råna!
Aj då, det lät inte bra, men expediten skrattade och förstod att det inte var på pengar han var sugen.
Hon menade att det är roligt med en så ung gourmé och gav honom lite extra smakprover.
IKEA kom sist och vi var så trötta. Bra för plånboken, inte värst mycket mer än planerat åkte med hem. Tur var väl det för dagen som sådan hade bjudit massa shopping ändå. Hemma igen strax efter sju, elva timmar allt som allt, det var tre trötta personer som sjönk ner i soffan och smygåt lite ost.

5 kommentarer:

isflaket sa...

Man blir nästan trött bara av att läsa om er långdag. ;-) Tråkigt med vädret dock, annars lät det ju härligt och bra att det flöt på under sjukhusbesöket. Saknar att ha tid till att strosa runt i Haga och i diverse specialbutiker. Är ju så sällan förbi och semestern är som oftast allt för kort.

Cyrene M Waern sa...

Vilken shoppingdag! Måste erkänna att jag får nog också lust att "råna" ostbutiken när jag är där.. Mmmm, så mycket gott det finns, synd bara att det ligger så fint runt midjan sedan! ;)
/Cyrene

Fritt ur hjärtat sa...

Isflaket, jo det var en jobbig dag, och lång. Jag saknar också att strosa även om jag klarar en liten stund. Men snart kan jag promenera, snart...

Cyrene M Waern,hihi fördelen med att undvika kolhydrater är att feta ostar är okej:-)
Ostbutiken är värd all uppmärksamhet!

Annaa M sa...

Godisbutiken vid Brunnsgatan? Dit cyklade mina yngsta tappert många lördagar de sista åren i Göteborg. Så värst billigt blev det inte, däremot dubbelt så mycket godis som i närmare butiker. Låter ju som ni hade en bra dag i Göteborg, trots vädret. Hoppas det blir bättre när jag ska ner på lördag.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, du skojar väl, inte ska jag veta om det är Brunnsgatan;-) Det är i Göteborg, det vet jag. Hyfsat när Slottskogen och Botaniska...
Vädret i Uddevalla under helgen ska vara katastrofdåligt, hoppas Göteborg är bättre.
Igår snöade de flingor stora som lovikavantar, inte kul...