torsdag 22 april 2010

Grundlurad på mässa....

Jag hade väl inte tänkt klaga men så pratade jag med min bror igår som hade samma känsla, då bestämde jag mig för att skriva lite ändå.
I lördags for maken och jag till Arena Vänersborg, där var det enligt tjocka bilagor vi fått i tidningen, Bo och trädgårdsmässa. Familjen Mandelmann skulle man få träffa, det var det stora enligt separata annonser. Jag tolkade det som att de hade utställningsmonter och skulle föreläsa vissa tider. Dessutom skulle de jag köpte sekatören av på Älvsjömässan i fjol vara där, så vi tänkte att detta blir nog bra.
Kaoset som mötte oss i entrén fick oss nästan att vända. Det var inte särdeles mycket folk, men man hade ett uselt system för att lösa biljett. En kub i mitten med först 2 sedan 3 personer som skulle ta betalt, ledde till en kö. Ingenstans skylt om att fribiljetter går bredvid, alla stod i samma kö. Så himla onödigt, så mycket orutin att man blev arg.
Väl inne tänkte vi först gå ett varv och kolla läget för att sedan gå tillbaks för eventuell shopping. Förvåningen är stor när vi gått runt hela mässa på en kvart. Jag gick till och med fram och kikade bakom en vikvägg med tanken att det måste ju vara mer...
Men, sa jag till maken, var är trädgårdsdelen då?!
Vi gick ytterligare ett varv, vid sista raden stod 4 buskar uppknödda mot en vägg, och en skylt med namnet för en plantskola. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Av Mandelmanns syntes inte ett spår Eftersom vi var där redan vid 11 tiden kändes det som en omöjlig uppgift att stanna till klockan 15 och lyssna på dem.
Ska vi inte fika innan vi åker i alla fall sa jag...
Nej så.. svarade maken. Ska vi fika ska det väl i alla fall vara mysigt!
Ganska sura satte vi oss i bilen och for hem. Efter en fika på Yerba kunde vi skratta åt fiaskot. Men jag som fortsatt tänka på saken undrar om någon framför detta till arrangörerna...
Vem var arrangör förresten frågade vi oss igår jag och brodern.
Brodern som tagit med sin familj och varit där lagom till föredraget av Mandelmanns kunde berätta om kaoset när det inte fanns stolar till åhörarna, trots att större delen av arenan var tom hade man inte plats... Tekniken fungerade inte och hur trevliga Mandelmanns än var så var brodern med familj lika besvikna som vi.
Idag var det en bilaga med i Bohusläningen, jag fick mer inspiration av den än av mässan. Snacka om att vi kände oss grundlurade.

8 kommentarer:

SOLNASNACKARN sa...

Vänersborg är inte värt en mässa...

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, om detta är vi väldigt eniga. Jag har facit;-)

Anna-Lena Heydar sa...

Jag var också där och har ungefär samma tankar. Tror att det var någon av tidningarna Villaägarna eller Vi i Villa, som var arrangör. Synd, för Vänersborg Arena att få ännu en flopp på sin CV!

Fritt ur hjärtat sa...

Anna-Lena, åh åkte du också dit. Tråkigt att det var så dåligt, synd för Arenan som du säger.

isflaket sa...

Vad tråkigt. :-(

Fritt ur hjärtat sa...

isflaket, ja riktigt tråkigt, jag hade inte jättestora förväntningar men detta var uselt.

bloggare på icedaniel.se sa...

Ni skulle krävt pengarna tillbaka !

Fritt ur hjärtat sa...

bloggare på icedaniel.se, då hade vi utsatt dem i kassan för problem, pch det var ju inte deras fel. Bättre att veta ett annat år att man inte åker dit.