måndag 5 april 2010

Pressen skriver som om det är presidentval.

Tyvärr verkar det som om vi med samarbetsallianser går mot ett tvåpartisystem. Men det är långt till presidentval! Jag röstar på ett parti! Den här förbaskade mediabilden om att en partiledare är si och så viktig gör mig galen.
Om man läser opinionssiffror och jämför med popularitetsmätningarna måste man ju förstå att det haltar. Fredrik Reinfeldt är populär som person, men det är jäkligt få som ändå skulle rösta på hans parti. Varför drar man då på växlarna som om det vore något märkvärdigt?!
Man för definitivt en mosa Mona kampanj när man använder dessa siffror. Så lite populär är Mona heter det i pressen. Man borde lägga till men mångfalt fler väljer partiet!
Om Fredrik borde det stå, många gillar personen Fredrik men få gillar politiken!
Det lär vi aldrig få se. Jag hoppas bara folk genomskådar pressens agerande. Det är ett parti vi röstar på, inte president.

Aftonbladet redovisar siffror på tvären om alla, men de drar ingen parallell till att folk faktiskt röstar på ett parti och att en del siffror faktiskt går stick i stäv med vad det visar. Tanken på att man kan ha lågt förtroende för en partiledare men föredra partiet visar ju en styrka för sjutton!Det är långt till september och jag är redan valtrött. Eller snarare mediatrött. Suck.

Det finns folk som bytt från rött till blått och nu funderar på att byta tillbaks. Inte för att jag tror på rubriken att hon avgör valet, jag mer tror det finns hopp och att folk tänker själva.

Karin Berg väljer också politik
Peter Högberg funderar
Peter Andersson likså
Det är skönt att man inte är ensam i sina funderingar.

7 kommentarer:

Tomas Andersson sa...

"men det är jäkligt få som ändå skulle rösta på hans parti."


Nu är du ute och cyklar.....

Jäkligt få = 26 – 31 %?

Fritt ur hjärtat sa...

Tomas, samma cykeltur som den som rubricerar Mona som sjunkbomb kanske. Jag pekar på skriverierna som går åt ett håll.

olgakatt sa...

Eftersom praktiskt taget hela pressen är borgerlig är det inte så konstigt att hela debatten lutar och Mona S görs osynlig. Desto tristare att Aftonbladet stämmer in kören.

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, visst är det så. Aftonbladet är sannerligen en trist hitoria, tror jag ska läsa Expressen istället där jag ju förväntar mig sådant här....

lasse sa...

Jag tror att du ska byta till DN, där finns en intressant mätning att läsa. En förtroendemätning om förtroendet för regeringen och rödgröna alternativet,- känns nästan som om loppet för rödgröna är kört.

essbeck sa...

Jag tycker idèerna är viktigare än partiledaren och det verkar som de rödgröna har ett övertag i varje mätning som publiceras sedan 2006.

Även ifall man inte skall ta opinionsmätningar som någon form av sanning så är det ett ganska starkt övertag när Alliansen inte orkar att få ett övertag i en enda mätning.

Jag tolkar Reinfeldts styrka på alliansens sida som att de andra partiernas ledare i alliansen är så svaga och otydliga att Reinfeldt och Moderaterna ser starka ut.

Fritt ur hjärtat sa...

lasse vilket jag läser Dn ekller ej är loppet öppet tills valdagen.

essbeck, jag håller med dig till fulla. Mätningarna tolkas av många, det som oroar mig är att en del kanske tyder dem som att loppet är kört, eller vi vinner. Man kan beroende på vilken löpsedel man läser tro precis vilket som.