måndag 17 maj 2010

Mästaren, Jan Eliasson.

Satte mig på första bänk, där det satt fler S-människor.
Sedan satt jag ganska tyst och tagen en och en halv timma. Jag har lyssnat till en mästare. Utan tvivel skulle han gjort sig som präst. Jag fick omvärdera en hel del måste jag erkänna. Sverige i världen och världen i Sverige var temat för anförandet. Förstår att den här mannen är erkänd och respekterad bland makthavare i världen, han har tänkt innan han säger något. Han säger det klok och eftertänksamt, men med passion. Han brinner för det han talar om. Vem hade trott man kan bli sugen på att läsa FNs stadgar;-) Nu ska jag fundera mer på Världen i Sverige och Sverige i världen. Jag ska också föra vidare vikten av alla människors lika värde För av allt som satte sig var det starkast. Att aldrig tänka vi och dom. Det tål att upprepas, många gånger.

Bohusläningen skriver.

6 kommentarer:

FVHC sa...

Håller helt med.
Han är lysande.
Trost sin överklass stil.

Anna Vikström sa...

Jag håller med dig, han är fantastik att lyssna på. Han talade på vårt 100-årsjubilum på samma tema.

Fritt ur hjärtat sa...

FVHC, jag såg ingen sådan stil, men du kanske känner honom.

Anna, visst är det en fantastisk upplevelse, detta lever jag på länge.

Anders Nilsson sa...

Jan Eliasson är en 100% arbetarkille från Göteborg som fått jobba sig till sin bildning. Men överklass nä nä. Men så är han ju också en av mina stora favoritsossar, helt i klass med Norges utrikesministerJonas Gahr Störe. Det verkar som att de som rört sig lite i världen inte är lika övertygande om Sveriges position som nummer ett i allt och allting.

olgakatt sa...

Ber att få sälla mig till beundrarskaran! Tänk om det fanns fler som han!

Anna Vikström sa...

Vi kanske kan bilda en fanclub :)?När han pratade på vårt möte spelade jag in valda delar och fick maken att redigera filmen dessutom. Han bor faktiskt här i Sollentuna och hade sitt första politiska uppdrag som ersättare i gatunämnden.