måndag 14 juni 2010

Frustrerande, tålamodsprövande.

Vet ni vad första instinkten är när jag ser ett ogräs?
Jo jag böjer mig ner och drar upp det.
Vet ni vad första instinkten är när jag ser en Spansk-skogssnigel?
Jo jag hämtar en sax och klipper den mitt itu.

Igår eftermiddag kunde jag inte förstå vad det var för vit blomma som syntes på ett ställe i rabatten. Jag satt på altanen en stund. Har varit på gräsmattan med rullatorn förut, det är jobbigt men går... Nyfikenheten tog överhand. Kollade att jag såg grannar ifall nödläge uppstod och meckade mig ut. Den vita blomman är en ettåring från ifjol, som tydligen bestämt sig för att återkomma hos mig, det var trevligt. Mindre trevligt var att på nära håll se ogräset in emellan. Jag som hänger på rullatorn och sparkar med ett ben, kan inte släppa greppet så det var bara att bita ihop. Ogräset hinner jag väl med i höst... Värre var att det på vissa växter satt sniglar och kalasade!! Fullständigt outhärdligt. Hade sonen varit hemma hade jag ropat på honom, men nu var det bara att gilla läget. FY FARAO!!! Detta är minsann tålamodsprövande.

Idag kommer de hem! Ska skicka ut sonen med sax och klippa sniglar direkt.
Dagen har börjat bättre än igår, hushållade med krafterna.
Kokade kaffe först och tog det till sängen där jag läste Bohusläningen.
Den hade vännen P varit och lagt på trappan så jag nådde.
Nu har jag tvättat håret och snart är det frukost.
Trots att allt avlöp väl ska det bli skönt att de kommer hem.

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Så olika vi är vi människor. Hos mig växer ogräset tills jag en dag inte kan se gången eller plattorna kring huset längre. Då, men inte förr är det dags att rensa.

Och inte har jag sett en enda snigel i min trädgård - fast jag är säker på att det finns en hel del. De jag har sett är väldigt små så de får vara ifred.

Men hade jag sådana skogssniglar, skulle jag nog samla ihop dem i en påse och kasta bort dem långt borta i skogen nära huset. Har svårt för att slå ihjäl en fluga...(Är inte buddist dock).

Hoppas att du snart blir bra så du kan sköta om din älskade trädgård igen!
Kramar!

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, det är intresset vet du! Mitt största intresse är min trädgård. Igår beskrev jag för vänner hur det gör fysiskt ont i mig när jag tvingas se på utan att kunna göra något.