måndag 12 juli 2010

Christina Husmark Pehrsson, kom hit jag vill prata med dig.

Inte ska man skriv att man har en skitdag, så det gör jag inte...... Det är tufft att sitta där man sitter och inte ha något val. Det är sommar och semester, folk är fullt upptagna med sitt , och här sitter jag. Det finns saker jag är glad för. Att allt kring sonen fungerat t.ex. Han använder sin nya cykel hela tiden och får på så sätt dagar på Unda trots att jag sitter här.

Däremot är det ett bakslag att jag fortfarande inte lämnat rullstolen, ens för kort stunder.Utöver att benet inte bär,värker , svider och bränner det hela tiden. Nätterna är hemska, dagarna inge bra. Jag äter mer medicin och tränar mindre, tyvärr tycks det inte hjälpa. Idag eller imorgon ska jag till VC för ett CRP, ett infektionsprov..... Det får bara inte vara så, inte denhär gången också.

I detta är jag superstressad över att mina sjukdagar är påväg att ta slut. Sista december ska jag vara frisk för att första januari börja jobba. Första mötet med försäkringskassan är planerat i september, måste börja arbetsträna i oktober, det är mitten på juli och jag gör inga framsteg.

Jag skulle vilja berätta vad det gör med en när rädslan griper tag och man inte ser någon framtid. När rädslan för att inte bli frisk igen övertrumfas av rädslan att bli utförsäkrad och utan inkomst. Den Moderatstryda regeringen tror på fullt allvar att bara för att de säger att det finns en rehabiliteringskedja, gör det de. Jag vet att på min arbetsplats säger de inget om rehabiliteringskedjan. De säger, vi söker arbete till dig i fyra veckor från din friskdag, sedan sägs du upp. Inga anpassade tjänster, inget extra, befintlig tjänst som ska vara ledig just då. Jag kommer naturligtvis att infinna mig på arbetsförmedlingen i vilket skick som helst, men jag tycker inte om vad alla dessa tankar och funderingar gör med mig.
Jag undrar så hur de tänker de som bestämt allt dethär.......Christina Husmark Pehrsson, kom hit jag vill prata med dig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Har inte något riktigt bra att säga, mina egna tankar har helt fastnat i fel banor. Men kan säga att låten du lagt upp funkar, men man ska lyssna på den minst tio gånger i rad! Då, hinner man genom alla känslolägen och faktiskt börar tro igen! KRAM Anna

olgakatt sa...

Här är ett utmärkt exempel på det cyniska resonemanget moderaterna har!
http://efterarbetet.etc.se/30924/schlingmann-vill-ha-fyra-ar-till/

Jag förstår att du är orolig och tycker det är alldeles upprörande att du ska behöva vara det - utöver oron för benet!

Hoppas VERKLIGEN att det INTE blir fyra år till med alliansen! Tyvärr lär det ta betydligt ner än fyra år för att reparera det dom ställt till med. Det är väldigt lätt att riva ner, värre att bygga upp!

Fritt ur hjärtat sa...

Anonym Anna, inte mycket att säga.. viss är det en bra låt.

Olgakatt, jag prenumererar:-) Bästa tidningen från S tycker jag
:-) Jag är rädd för fyra år till, helt klart livrädd...

kristallina sa...

Instämmer helt. Här finns en till som är livrädd :(

Önskar dig endast framsteg nu och att du kan lämna rullstolen utan hjälp!

HeLena sa...

Jag förstår din känsla! Jag är också livrädd för att svenska folket ska rösta FEL (enligt min mening) så att alliansen får möjlighet att förstöra Sverige helt och hållet... Måtte det INTE bli så!!!
Tro är verkligen är bra låt och MF sjunger så bra, gillar:DD!! Tur att det finns musik att ta till när tron sviker och rädslan tar vid...

Fritt ur hjärtat sa...

Kristallina, hoppas så att det ska gå bra för dig.

HeLena, jag är riktigt orolig att folk tycker det räcker att de själva fått mer i plånboken. Men tillsammans får vi försöka prata, debattera och förklara.