söndag 22 augusti 2010

Årets semester är slut.

Om jag placerar stolen precis rätt vid fönstret, ser jag havet åt två håll. Just att känna närheten till havet är viktigt när jag är på Bassholmen. Vädret har inte precis varit på vår sida, 1 dag med solsken, övriga regn eller blåst och mulet, i värsta fall allt på en gång.
Familjen har rört sig omkring, man är ju inte så väderberoende på upptäcksfärd. Fynd har de gjort.Visst har du det ändå skönt? sa sonen oroligt när jag uttryckte mitt missnöje över hur lite jag kunde röra mig på ön. Du vilar väl och har det skönt?!
Visst har jag gjort det:-) Mestadels inomhus eller bakom knuten på huset precis i lä, risken att blåsa bort var flera gånger stor.

En gång gick jag hela vägen bort till vandrarhemmet, var tvungen att se de nya reningskärren. Inte förstör de något i alla fall, det ser snyggt och prydligt ut.
Maken gick en tur med en botaniker som var sugen på att inventera växterna på ön, det är tydligen längesedan Det blev en del riktiga fynd förstod vi.
Makrillfiske,
och att meta från bryggan har också varit flitigt förekommande.

Själv började jag framåt veckan ge mig på hörnet med Brännässlor, jag ska nog trötta ut dem genom att ständigt dra bort dem......
Tyvärr orkar jag inte stå några längre stunder så jag fick inte bort allt som jag tänkt, men de står säkert kvar när jag kommer nästa gång:-)

Kanske var det sista sommaren på några år som vi tar en hel vecka. Sonen lär inte bli lätta att få med så lång tid några år framöver. Får nog nöja oss med en helg då och då i fortsättningen.

Måste prata med kommunen på allvar om att hägna in den delen av ön som UNF sköter, så man kan slippa fåren där, det vore roligt att kunna rädda lite växter från förr. Får är inga bra betesdjur, de skövlar allt! Inget kommer igen så när de gamla växterna går ut av ålderdom kommer inget nytt för fåren tar de innan de etablerats.
Skönt att vara hemma är det nu, tvättmaskinen är lätt att fylla och sonen har parkerat sig vid datorn. Maken har gått till skogen för att leta svamp, imorgon börjar han jobba, sonen börjar skolan och så var det slut på årets semester.
Länkar till ett album från 2008 då jag gick omkring på ön och fotograferade. BASSHOLMEN

2 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Huganemej vad fint det är på Bassholmen!

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, jo där är gudagott att vara:-)