måndag 6 september 2010

Polis polis potatismos!

Efter besöket på Dramaten på fredagskvällen tog vi tunnelbanan tillbaks till hotellet. Använd uppgång Björns trädgård hade Annaa lärt mig, där finns både hiss och rulltrappa. DÅ hamnade vi ett femtiotal meter från entrén till hotellet. De femtio metrarna fick oss at stanna upp och bli storögda! Där stod en polishusbil, som ett kontor, två pikébilar och fyra vanliga polisbilar. Lägg därtill massor av poliser. Vistirrade försökte greppa läget och sa till varandra...-Vad ha hänt?! Det gick inte att se något tumultartat sådär direkt.

Vi överlade och bestämde oss för en kvällskorv med mos på andra sidan, så vi gick över och gjorde våra inköp Passade då på att fråga killen hos Pölsemannen vad som hänt.

-Vadå hänt? sa han.
-Ja alla dessa poliser?!
- Det är inget annat än helg, det ser ut så här varje helg.

Men herregud utbrast jag högljutt, så många poliser har vi inte ens hemma!!

Vi åt vår kvällsmat och som vi satt där dök det upp som jag väntat på, en försäljare av situation Stockholm. Har ett personligt löfte att alltid köpa en på mina besök.

Därefter med kvällslektyren räddad drog vi oss till hotellet.
Hotellet visade sig vara värsta hålligånget. Trots att jag bodde på sjunde våningen blev jag tokig och otroligt störd av allt oljud utanför Fulla skrikande människor. Polissirener. Basdunk från någon av alla barer. Låg klarvaken till tre och somnade inte på allvar förrän fem. Klockan ringde sju. Inte hjälpte det att alla poliser var där, eller kanske gjorde det det och man ska fundera på hur det vore annars.......Till nästa besök ska jag leta reda på en lugnare gata.

8 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Så är det vid Stureplan också. Närvaro manar till lugn.

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, säkert är det så men vi blev riktigt storögda.
Har du förslag pa annat hotell nära Slussen åt mig kasnke. 1642 kollade jag men det är inte handikappanpassat.

Anna, Fair and True sa...

Vid Slussen känner jag bara till Hilton och Scandic Sjöfartshotellet. Rival vid Mariatorget och i Gamla stan finns bl a Rica och Reisen. Fler ser du här http://www.bokahotell.se/hotell-sverige/hotell-stockholm/slussen-lm/

Lae i Nordtorp sa...

Jag förstår att du bodde på Malmen. Där brukar man förutom hålligång och annat även störas av brandbilar och ambulanser.

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, tak, fick tips om att satsa på centralen istället...så nu kollar jag Continental och Sea Nordic. Om vi ska till Hallunda istället för Södra teatern är det smart att bo näracentralen såklart..

Lae, visst var det Malmen och sirenerna ljöd natten igenom.

Anonym sa...

Jamen Simone
det är ju ett tecken på att du är på gång, Hotell Malmen tar man in på när man är ute efter hålligång,
men prova gärna sjöfartshotellet högst upp med balkong och utsikt över slussen och annat. Där har tom Nikki övernattat, kanonfint.
Person i saxtorp

Annaa M sa...

Just det, Sjöfartshotellet är nog inte så dumt. Bäst på sommaren förstås när man kan sitta i baren på takterassen!

Jag var utanför ditt hotell en stund efter midnatt, det var ovanligt trist och otrevlig stämning just i fredags kväll tyckte jag. Dotter sa samma sak.

Fritt ur hjärtat sa...

Hallåj Person. Hundar på hotell är inget för mig, då skulle jag vara ständigt rädd... Kollar SJöfartshotellet faktiskt, ligger bra till om vi ska vara på Södra teatern tror jag...

Annaa, vi har ju i8nget att jämför med men nog var det lite läskigt och framförallt högljutt...