torsdag 16 september 2010

Rösta RÖTT och kryssa mig.

Varför ska man rösta på dig, blir det bättre då?
Jag är Simone Olofsson nyss 47 år fyllda och aktiv Socialdemokrat, jag vilar på stadig ideologisk grund i detta mitt ställningstagande. Började som SSUáre redan i början av 80-talet då jag var svetsare på varvet. Var sedan borta ganska många år och bildade familj, men är sedan ca 5 år tillbaks i politiken. Förra valet stod jag på plats 74 på fullmäktigelistan, detta år plats 16, kanske säger det något om att jag arbetat på.

Jag uträttar ensam inget underverk om jag kommer in i kommunfullmäktige. Jag är styrd av paritet, gemensamma överenskommelser och budget precis som alla andra. Egna löften kan man inte gå ut med och vara trovärdig menar jag. Poängen är ju ändå att jag tycker som partiet och driver de frågor Socialdemokraterna står och arbetar för.

De som känner mig säger att jag är en obotlig optimist att jag är positiv för två, de vet också att jag är arbetsam och nyfiket intresserad. Jag har aldrig gjort något halvhjärtat i hela mitt liv, när jag åtar mig något gör jag det till 100 % och är sällan nöjd. Jag är envis och försöker alltid vara påläst. Jag har aldrig lämnat ett möte med en fråga i huvudet, eller deltagit i ett beslut jag inte förstått. Jag har ensam reserverat mig mot beslut jag inte tyckt hängt ihop med det jag vetat och tagit reda på.

Jag lägger idag ner mycket arbete på det uppdrag jag har som ersättare i Kultur och Fritidsnämnden. Åtskilliga är de gånger jag sagt, -ursäkta mig, jag förstår inte och så har vi fått börja om. I början trodde jag att det bara var jag som inte förstod , tills det dök upp folk och sa -vilken tur att du frågade jag förstod inte heller. Jag bjuder på det, jag visar min okunskap men jag vill hela tiden lära mer.

Jag brinner för de svaga i samhället, jag brinner för de gamla som idag i mina ögon inte alltid har ett värdigt liv. Jag tycker man ska ha tid att äta maten utan att känna personalens stress över disken, jag tycker att man ska få ha sovmorgon om man vill och att tiderna anpassas efter individen och jag tycker att äldre ska få bo tillsammans, men inte innan det är utbyggt och ombyggt så det sker på bekostnad av sjuka äldre som blir utan plats då.

Jag är rättfram, öppen och ärlig, jag har ett rättvisetänk och mycket empati. Jag tycker det är sorgligt att barnkullarna har växt i förskolan och att lärartätheten är för låg i grundskolan, men det står Socialdemokratisk politik som garant för att ändra på så det är inget jag ensam uträttar, däremot förvaltar jag gärna det uppdraget.

Jag brinner för kulturfrågan, den är lika viktig för vuxna som för barn, utan aktiva vuxna får man inga aktiva barn tänker jag och sörjer varje gång fullmäktige beslutar att endast gynna barn och ungdom. Kultur och fritidslivet i Uddevalla är lika viktigt för alla.
För mig är ett Kulturhus lika självklart som ett nytt badhus och självklart ska de ligga centralt.

Jag vill ha ett attraktivt Uddevalla och de som följt min blogg vet att jag är en sann Uddevallaambassadör som gärna lyfter och hyllar staden. Jag vet att alla pratar om ett attraktivt centrum och visst allt ska inte ligga på Torp, men jag tycker att hela Uddevalla ska leva och vara attraktivt.

Uddevalla har 27 mils kust, vi har 9 kommunala badplatser inom buss och båtavstånd, det vill jag att vi förvaltar. Jag tycker inte strandnära boende och undantag i strandsskyddslagen är okej. Jag vill att vi förvaltar stadens fantastiska läge till något alla kan utnyttja, inte gräddhyllor med privat mark.

Jag vill att vi förvaltar de fjäll vi har, bevarar dem från vindkraft där de uppenbarligen är fel, men påskyndar vindkraft där det passar och har god effekt. Överhuvud taget är miljöfrågorna viktiga och i min familj lever vi så gott vi kan för att vara minst miljöovänliga. Vi gör många medvetna val. Klimatfrågan måste upp på bordet, det är ändå jordens framtid vi pratar om!

Detta och mycket mycket mer, brinner jag för. Inget av det gör jag ensam. Kan bara lova att jag kommer vara en aktiv och initierad politiker nästa mandatperiod. Så om du bor i Uddevalla kommun och har lust att ge mig ditt kryss så har jag nummer 16.

9 kommentarer:

Birgitta sa...

Simone!
Vore jag socialdemokrat och bodde i Uddevalla skulle jag absolut kryssa dig.
Nu bor jag i Nynäshamn, där folkpartiet och socialdemokraterna är i allians...............
Birgitta

Musikanta sa...

Tyvärr kan jag inte rösta på dig - den främsta anledningen är väl att jag har mitt hjärta hos ett annat parti än hos ditt! Den andra är väl att jag inte bor i Uddevalla :-)

Men jag beundrar din hängivenhet och ditt engagemang i politiken, och håller med dig om väldigt många saker som du skriver om.

Det är bara frågan om HUR vi ska få fram pengar till alla goda saker som vi vill ska hända, där vi skiljer oss åt. Genom att höja skatterna och transferingarna eller genom att satsa på företagande och folk som arbetar..

Men bloggvänner kan vi vara ändå, eller hur?
Kram från Ingrid

Sparkling sa...

Skulle absolut röstat på dej om jag bodde i Uddevalla :) Bra när folk engagerar sig så mycket som du gör. För min del får det nog bli mp i kommunvalet då de blåa vill bygga en led genom ett naturreservat, huvva!

Fritt ur hjärtat sa...

Birgitta, låter trevligt ändå att jag skulle fått ditt kryss:-) Oheliga koalisioner är aldrig roligt, men man gör så gott man kan har jag en känsla av...men FP....

Musikanta, jag har inga som helst betänklightere att "umgås" med folk som inte har samma åsikt som jag. Det är det som är så härligt med ett öppet sinne i en demokrati:-)

Sparkling, jag är säker på att det finns engagerat folk hos dig också. Toppen med en röst på MP, det är en röst på Rödgrönt.

olgakatt sa...

Bodde jag i Uddevalla så blev det så klart kryss på dig, Simone!

Birgitta sa...

När det gäller stat och landsting röstar jag rödgrönt, men kommunalt....... har inte riktigt bestämt mig

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, tack det gläder mig:-)

Birgitta, jag förstår att det är krångligare på hemmaplan med konstiga konstelationer, här har vi mer missnöjespartier så här är det lika lätt i alla tre.

Solnasnackar´n sa...

Simone,
Jag FÅR inte rösta på dej, men om jag fått så skulle jag kryssat nr 16.
Tyvärr har vi ingen riktig Simone här i Solna. Vad jag vet...

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, får väl trösta mig med att det är tanken som räknas:-) Faktum är att det i regel är äldre etablerade som får förtroendekryss, inte vi nykomlingar. Men jag får åtminstone 2 pappa o maken, det gläder mig:-))