fredag 17 september 2010

Fredagstema.

Efter att inte kommit på något själv frågade jag maken, -Har jag några nojor? Det vill nämligen Olgakatt att vi skriver om i temat idag. Du dammtorkar glasbordet och tv-bänken hundra gånger i veckan, fast huset i övrigt kan se ut hur som helst, svarade han.
Jag blev SÅ förvånad!! Dels har jag aldrig tänkt på det, dels stämmer det...men en noja jag vet inte det får väl NI avgöra.

Själv tycker jag som sagt inte att jag har några. Utom just nu och då är det politiska. T.ex är jag fullständigt nojig över att folk inte insett att kommunala pengar också driver hjulen. Varför tror människor att privat är bättre? Det har väl tydligt visats nu i kristider att "marknaden" inte tar ansvar. Om man investerar i kommunala verksamheter, får fler lärare, undersköterskor, hemsamariter och allt vad nu kommunal verksamhet har så är det också arbete som behövs, som genererar skatteintäkter mm.

När Mona Sahlin sa att 30 000 personer till kommer att utförsäkras om Den Moderatstyrda regeringen får fortsatt förtroende hade hon fel. Enligt försäkringskassan kommer det handla om 40 000!!!!! Det är sådant som ger mig nojor!!!!!

Så för att inte bli galen och allt för nojig låter jag er bedöma mina nojors vara eller icke vara ock så återkommer jag nästa fredag i bättre skick:-)

Å vill NI bli riktigt nojiga ska ni läsa SVEKET! När jag gör det vill jag helst gråta och stoppa huvudet i sanden, för trots olika diagnoser kunde det varit jag, eller nästa gång kanske det är jag. När är det DU eller någon i din omgivning?

8 kommentarer:

Erica Pettersson | HOBBYFOTOGRAF sa...

Hej!
Jag tycker det var ett bra inlägg på fredagstemat!
Ja, ibland kan man ju ha vissa nojor som man inte tänkt på själv, men som andra lagt märke till :)

Angående politik är jag tyvärr inte särskilt insatt, men jag förstår inte heller hur man kan tycka privatägda saker är bättre..!Jag kommer med 100% säkerhet att rösta på någon av de röda partierna på söndag. Skulle aldrig drömma om att rösta på t.ex. Moderaterna!

Hoppas att din helg blir bra!
MVH /Erica Pettersson

Lotta sa...

Hihi, jag törs nog inte fråga min man vilka nojor jag har....jag kanske får reda på något jag inte vill ;-)

Annika sa...

Jag har faktiskt inte heller frågat Peter om mina nojor. Vill väl inte veta vad han kommer att säga, haha!
Svårt tema var det iaf, men roligt att se allas nojor. Många kan man ju skriva under på...
Ha en fin helg!

Monica sa...

Har läst eländet. Fan fan fan att det skall kunna bli så här i ett land där många av oss kan vältra oss i onödigheter! Måtte det bli ett regereingsskifte på söndag och måtte det hjälpa!

Fritt ur hjärtat sa...

Erica, roligt att se dig igen, det var ett tag sedan. Man kanske inte ska fråga andra vilka nojor man har:-)
Bra att du röstar, o fantastiskt att du röstar rätt!

Lotta, nej att fråga någon annan är lurigt, jag blev mycket förvånad...

Fritt ur hjärtat sa...

Annika, bry dig inte om att fråg peter:-) Svårt var det men lite roligt...

Monica, ja visst blir man galen!! Synd att människor blundar för fakta.

Anna, Fair and True sa...

Känner igen det där lite. Jag kan liksom konstant städa undan vissa saker men samtidigt leva med annan röra eller smuts :)

Jag ogillar verkligen både de som är helt emot privatisering i alla lägen OCH de som tvärtom tror att privatisering är svar på allt!

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, jag hade inte haft en tanke på att jag ständigt torkar bordet...men jag kommer inte sluta bara för att jag nu vet.

Håller med dig när det gäller privatiseringarna, här hade vi flera privata alternativ och efterfrågan fnns överhuvudtaget inte på fler, men i rask takt såldes 30% av den kommunala barnomsorgen ut med ramaskri från föräldrar som följd. Tråkigt är bara förnamnet.