tisdag 26 oktober 2010

Nedräkningen har börjat.

Åkte tidigt som sjutton till Göteborg för att vara på Östrasjukhuset 8.30, ett felaktigt filbyte och jag hamnade snett. Turligt nog gjorde maken precis samma fel senast så jag visste lösningen, en sväng genom Olskroken så är jag på rätt väg. Efter provtagningarna for vi till stan, då hade vi nästan 2 timmar till övers innan vi skulle träffa doktorn, eller hon är professor. Vi, eller sonen valde favoritbutiken på Andra Långgatan och jag blev många pengar fattigare. Han tittade på en väldigt exklusiv skinnrock och skor som passar en utomjording, allt medan han smider planer för nästa säsong eller nästa besök. Jag muttrar mantra om att det är en period som går över..måtte det gå över. Inköpen av t-shirts med pentagram fick mig att börja fundera, men betydelser i symboler, blir det först när vi vuxna väljer att tolka in det.... Jag låter honom hållas, och en del är ruskigt snyggt;-) Med lite tur är det nedräkning på perioden om ett par år.

Tillbaks till Östra som håller tiderna, doktorn kommer innan utsatt tid och besöket är över på en kvart. Nu vill hon träffa sonen när han är femton, efter det kan han avskrivas, då har hon haft honom sedan han var helt nyfödd. Utskrivning eller nedräkning av denna period i livet verkar börja.Tillbaks i Uddevalla har de nu börjat gräva vid vår infart. I snart ett år har det varit elfel på stoppljusen och extrastolpar med lösa kablar har svajat hit och dit. Länge trodde jag att de skulle få vara så eftersom vintern verkar komma utan att de gjort något. Igår stängde de av all ström och jag trodde nog att de skulle göra något mer provisorium, men idag ser jag att de gräver. Kanske är det nedräkning som börjat ,förhoppningsvis har att vi snart har ordningen återställd i korsningen igen. Förut var det onödigt spännande....
Ser också att det Rödgröna samarbetet går i graven. Lite Jakob Hellman eller vad hette han "Bara vara vänner" :-) Inte gör det mig något, att försvinna i en grupp är säkert inte det bästa, detta var säkert bara en tidsfråga. Kanske nedräkningen börjat för länge sedan.

Sista nedräkningen som börjat får man väl säga är den att maken snart kommer hem. Han jobbar onsdag och halva torsdag sedan flyger han till Gbg för att vara hem torsdag natt. Så skönt att den perioden är över. Trist att jag fredag morgon åker till Stockholm för att stanna hela helgen... Planerat sedan länge så det var inget att göra något åt. Söndag kommer jag åter och då kanske livet här hemma återgår till att bli så normalt det kan bli hos oss....

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Det var ju roligt att sonen hittade något som han gillade :-). Bra att du köper det åt honom, även om det är svindyrt.

Mirren påminner mig ofta om hur synd det var om henne när hon fick ta något som var billigare och inte det dyra hon ville ha. Det var ändå minst 20 år sen och hon har fortfarande inte glömt det, haha!
Kramar!

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, det är roligt att se hur nöjd han bli och också lite förvånad ibland när han kasnke trott jag ska protestera. SÄkert kommer han ändå minnas någon oförätt om 20 år:-)