onsdag 10 november 2010

Debut i fullmäktige.....

I kväll är det första gången. Ny mandatperiod och det nya fullmäktige ska ha sammanträde I Gruppen med Socialdemokrater har vi haft ett internt möte och med det ska vi vara förberedda. Luntan, sa de världsvana som suttit länge, är ovanligt tunn. Jag log.... Den kändes tjock. En del upplever jag som helt ointressant ändå måste jag kunna, eller lära mig att förstå. Det är en trygghet att det finns folk representerade från de olika nämnderna. Man får en förklaring på hur arbetet varit där och vad saker och ting egentligen handlar om.
Jag kommer, har jag bestämt mig för, att iaktta några möten. Inte för att jag kan förbli tyst om det dyker upp en hjärtefråga, nej mer att dagordningen säger att det borde gå bra.
Det känns spännande. Det känns lite högtidligt. Jag är lite stolt. Jag är också lite rädd att göra fel. Får väl hoppas på de mer erfarna i sammanhanget, att de guidar oss nykomlingar ifrån de värsta fadäserna.... debut och debut föresten, jag har varit och talat när fullmäktige hade frågestund för allmänheten, även om jag blev hysteriskt arg och förolämpad. Dessutom har jag försvarat 2 medborgarförslag, ett i tekniska nämnden och ett i fullmäktige, så debut är kanske att ta i Men nu är det i alla fall på riktigt. Jag är vald och det tackar jag för, ska bli så roligt och spännande!!

4 kommentarer:

Gunnar Klasson sa...

Det kommer att gå utmärkt! Jag kommer dit och hejar på.
Mvh
Gunnar

Annaa M sa...

Det är förstås bra att lära sig formalia så man inte trampar i rent just formalistiska klaver i onödan, lite gör ingenting. Men tycker jag det är viktigt att inte vara för ödmjuk inför konventionen om hur man ska och bör göra. Det finns alldeles för mycket sånt inom det politiska arbetet och tyvärr kanske framförallt inom socialdemokratin.

Kul att du kom in! Det finns också tyvärr en föreställning om att det bara är unga och oerfarna som kan stå för nytänkande i partiet trots att vi har så förtvivlat få goda exempel att luta oss mot. Eftersom vi har en tradition där det är de mest anpassningsbara som går längst.

Musikanta sa...

Klokt av dig att ligga lågt i början. Man lär sig mycket av att lyssna också! Folk blir osäkra om man inte pratar för mycket...

Fritt ur hjärtat sa...

Gunnar, det gjorde du:-)

Annaa, jag har känt, eftersom jag är pratsam att man inte alltid tar mig på allvar. Känslan jag får när jag inser att "de låter mig hållas" är obeskrivbar. Jag blir både kränkt och förbannad. Jag tänker alltså ha en strategi och det är att lära mig tala när det behövs. Me tanke på mina MVG i retorik är nog inte det själva problemet, problemet är att få de som inte vill, att lyssna.....
ag är också gld att jag kom in, även om jag inte medför såvärst mycket föryngrin så är jag ett nytillskott..

Musikanta, jag bidar min tid och klipper till när man minst anar!
:-)