fredag 26 november 2010

Fredagstema, Show and tell.

Vad jag samlat på under årens lopp är temat Musikanta valt idag. Passar mig bra, jag är en samlare. Men på gamla dar har jag också blivit en fena på att rensa ut och har idag allt mindre vurm för att samla på mig saker.
En stor passion är glas. Tack och lov är maken likadan. Vi har betydligt fler än dehär, men allt ryms inte på ett ställe. Här finns ett spann från Skruf slipad Stockholm ca 1930-tal till Kosta Boda Line & Mine, nutid:-)
Kaffekannor är en annan samling, den byggs inte på såvärst nuförtiden, jag får någon ibland eller finner på loppis, men jag letar inte aktivt.
Saker det står Uddevalla på, souvenirer är det antar jag. Har fler man det är vaser som finns i ett annat skåp, dessa står framme och här "jagar" jag fortfarande:-)
Trätallriken står det Uddevalla på, men samlingen är egentligen en Uppsala Ekeby, Kios av Göran Andersson. Jag gillar Uppsala Ekeby väldigt mycket.
Dessa blomkrukor är också Uppsala Ekeby, de heter Svea och är 50-tal. Detta var lite kort om mina samlingar. Utöver det samlar jag öar, smycken och tomtar dessutom mer Uppsala Ekeby, Mullbär exempelvis:-))
Trevlig helg önskar jag med detta alla därute, nu ska här göras advent.

9 kommentarer:

Annika sa...

Oj, här var det en samlare minsann! =) Jag gillar krukorna skarpt. Trevlig helg!

Musikanta sa...

Så vackra glas du har - jag är också väldigt förtjust i glas, i synnerhet färgat. Tyvärr är det svårt att få fram färgen i ett vanligt fönster, man skulle ha dem i någon monter som på utställningar...

Nu vet i alla dina vänner vad de ska ge dig i present nästa gång de hälsar på! Vacker keramik också, men du borde ju ha närmare till Rörstrand...
Kram!

Annaa M sa...

Fint att se ett visst gäng glas på plats!
Tänk att det funnits så många saker som det står Uddevalla på. Jag har bara ett enda trästop.

Pettas sa...

Jag vågar nästan påstå att du är den allra första fredagstemabloggaren som är en riktig samlare. Vi andra är litet på hälften:D. Vackra glas och kannor..

Ha en fin första advent!

Fritt ur hjärtat sa...

Annika, jo nog samlar ja... krukorna är kul. Funderar nu på nästa serie i ett annat fönster:-)

Musikanta, konstigt ändå, Rörstrand har jag lite av, Höganäs dessto mer. Jag gilla också färgat glas, MINE t.ex är läckra och mina röda sherryglas, men ingen dricker ju sherry idag!

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa och fort som sjutton gick det att få ihop 12 med den smakstarten! Tack. Verkar hemkt onödigt att du ska ha ett stop, det gör sig säkert bättre här:-))

Petta, å då e detta bara det jag inte skäms för:-) Har alltid samlat men förfinat tekniken med åren!

maisoui sa...

Kaffefkannorna var fina! Används dem också?

Trevlig helg!

Västanvind sa...

Vilka fina samlingar du har.
Det är bra att samla på saker man kan använda också :)
Hoppas ditt ben läker bra och önskar dig en fin Advent.
Hälsningar Eivor

Fritt ur hjärtat sa...

maisoui, en gång har jag anväånt kannorna, när jag fylde jämnt och inte hade vaser så det räckte;-)

Västanvinden, porslinet och glasen används men annars är det mest tittapå samlingar jag har.
Benet är som det är, jag har förlikat mig med tanken på att vara halt.