torsdag 4 november 2010

Om nya kärlekar och lite besvikelser.

Lördag klockan 19.30 bänkade vi oss, jag och mannen från Säffle, låt mig säga att han är långtifrån vedervärdig:-). Det var vi som tackat ja till avslut på Södra teatern, på scenen stod Carl-Johan Vallgren för mig helt okänd. Mannen från Säffle hade lyssnat in sig lite på Spotify för att ha en aning men jag var totalt utan förväntningar. Fullsatt och blandad publik, min nyfikenhet blev större. Det räckte med en låt så var jag såld. Det räckte med första mellansnacket så var jag kär:-) Carl-Johan är en verbal person med en förmåga att använda språket vackert. Han gjorde låtar från nya skivan NATTBOK vilket gjorde att fler än jag inte kände igen texterna. Det blev stående ovationer och jag var i ett saligt tillstånd när jag gick mot -T-banan, tänk vad jag får vara med om. Ett mål mat på hotellrummet, Stockholm är rätt läskigt på kvällen, det var så mycket jag inte ville ha sett.... Sedan en god natt sömn. Tacksam på söndagen att jag vaknade pigg och kunde därmed njuta av en lång hotellfrukost. Valde sedan att ligga kvar på rummet och läsa en god bok. Checkade ut vid halv 12 och hade då 5 timmar att fördriva.

Shopping hade jag tröttnat på redan på fredag så nu tänkte jag kolla område i stan jag inte sett. lite museer och annat. Inträdesavgifterna fick mig att tänka nytt... Det blev T-banan till Globen. Globen har jag bara sett på TV. I efterhand kan jag konstatera att det kunde räckt. Inte var det mycket att se... Man har byggt in hela Globen med byggnader runtomkring så att se en hel glob någonstans är omöjligt, man ser toppen. Att arbeta med event på Globen verkar också sådär, sådant här mottagande får man i alla fall inte om man arbetar med Uddevalla Riksteaterförening...I området bygger man mer, en helt ny arena det såg mäktigt ut!Där låg också en galleria där jag fikade sedan åkte jag tillbaks. Inne i stan vandrade jag på måfå, hamnade på Hötorget där det till min stora lycka var loppis. Strosade där länge, köpte inget men vände och vred på många saker. Åt en lång stund på London, Grekiskt... För att därefter hämta väskan på hotellet och gå till stationen. Tåget hem avgick i tid. Under resans gång skedde något så vi var ganska snabbt 15 minuter sena. Vi fick mycket information och de som skulle vidare informerades hela tiden om var de skulle ta vägen och att tåg och bussar väntade på dem. Stämde dåligt med det jag hört och läst. att SJ brister totalt i informationen. Skönt att sitta kvar till slutstationen, då behöver man inte oroa sig för byten i alla fall:-)

Skönt var det att komma hem till maken, vi är äntligen hemma båda två!! Nu har jag beställt Carl-Johan Vallgrens 2 senaste böcker och jag ska se om jag hittar hans musik på biblioteket, annars köper jag nog den med, åtminstone Nattbok som jag verkligen uppskattade att lyssna till.

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Har läst igenom alla dina äventyr i Stockholm nu och känt med dig när Katarinahissen var stängd så att du måste knega upp för alla trappor.

Det varkade i alla fall som om du hade haft trevligt på stan när du strosade omkring för dig själv. Jättefina kvällsbilder att titta på också.
Kram från Ingrid

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, jag hade det väldigt bra, gillar att gå ensam i min egen takt och iaktta. Sedan blir det ju onödigt spännande ibland eftersom jag envisas med att gå vilse:-)