tisdag 21 december 2010

Julstressen som försvann.

Är vi verkligen färdiga med allt? frågade jag maken igår.
Jag tycker vi har så lite mat. Jag tycker det är oroväckande lugnt och jag tycker vi stressar så lite.
Gick en vända och kollade i skåp och lådor. Funderade och kom fram till att vi har all anledning att ta det lugnt. Vi är klara med det som ska göras. Efter de sista matinköpen jag ska göra idag är allt under kontroll.
Vi till och med pratade på att med kort varsel bjuda hit någon på uppesittarkväll, för att få snärja lite. Vi har inte avskaffat julen, vi har vetat länge att den skulle komma och planerat efter det. En fördel med återkommande högtider, man blir sällan överaskad:-)
Idag ska jag på 75:årskalas på dagen och ikväll är det äntligen dags för träff med Boktyckarna, vi ska prata om "vägen". Det blir spännande!! Vi ska vara hos mig så jag ska lyxa till det lite med glögg, pepparkakor och mögelost utöver sedvanligt te och mackor.
Tänkte sätta en deg nu, fick mycket gott över efter äggosten igår och eftersom jag är lugn som en filbunke tänkte jag passa på att baka. Får försöka känna mig lite stressad i alla fall:-)
Extra lugnt blir det idag eftersom Facebook inte släpper in mig.....

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Skönt att du kan ta det lugnt - det är ju egentligen det som är meningen med julen, att man ska ha det trevligt och spänna av tillsammans med nära och kära.
Önskar dig och de dina en fin och LUGN jul!
Kramar från Ingrid

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, visst är det meningen och jag tycker så synd om alla som stressar järnet för att falla ihop av trötthet på julafton. Men jag har inte alltid varit såhär klok, det har krävt eftertanke:-)
Önskar dig och de dina en fin jul!