måndag 20 december 2010

Politik, nära och långt ifrån.

På löpsedlar, bloggar och i debattartiklar läser jag om krisen i Socialdemokratin. Siffrorna visar att det är ett parti i fritt fall. Känner mig konstigt oberörd av det. Socialdemokraterna, de där borta i Stockholm, vad gör de? Vad säger de? vad visar de? Inte ens en fasad utåt. Om jag som redan frälst väljer att distansera mig kan jag bara ana vad andra gör/tänker.

Den massmediala bevakningen är också absurd. Är det ingen som reagerar på det?? Fredrik Reinfeldt styr landet genom att vara totalt osynlig. Människor utförsäkras på löpande band, räntan höjs, elpriset skenar, ungdomsarbetslösheten är en katastrof, och pressen skriver om Socialdemokraterna. Något är fel, väldigt fel.

Tur då att det finns en bottenplatta att stå på. Vi alla Socialdemokrater som läst partiprogrammet, som vet att politiken och viljan att få ett solidariskt samhälle inte hänger på partiledaren, den media väljer att fokusera på.

På bottenplanen finns vi som är aktiva lokalt och vi kämpar som Sanna Socialdemokrater. Vi håller på att forma de nya nämnderna, vi har ny fullmäktigegrupp, vi har en massa utmaningar framför oss. Skönt tänker jag att det finns politik som fungerar här och att man på avstånd kan iaktta den därborta........

2 kommentarer:

R sa...

Skrev ett inlägg om Reinfeldts jultal. Vem är det som hatar vad egentligen? http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/reinfeldts-julhat-eller-vem-hatar-vad.html

Fritt ur hjärtat sa...

R, välkommen hit. Intressant vinkling du tar upp.