fredag 11 februari 2011

Snabba ryck och flexibla föräldrar.

Parkerade på Torp vid tvåtiden, skulle handla för att göra souvas till fredagsmyset. Sonen som ratat maten i skolan ville starta med en korv så där stod vi och hängde när telefonen ringde. Det var en av våra vänner fältbiologerna som undrade om sonen är med på mejllistan... Nej inte som vi vet fick svaret bli. Efter ett kort samtal visade det sig att fältbiologerna denna helg ligger på Åleslån för att ha kurs i däggdjur. De ska spåra och annat roligt. Kunde sonen, ville han trots det korta varslet? var frågan. Klart han ville! Istället för renskav slängde jag ner en färdig kyckling, plötsligt är det ju bara gubben och jag.
Inhandlade extra vantar och en värstingpannlampa, därefter hem i ilfart för att packa.
Sovsäck och täcke, de sover ju i en ladugård där de drar rejält. Massor av varma kläder och annat man måste ha. Hann få i honom lite mat också. Nu är de påväg, himla hyggliga var de och hämtade honom hemma eftersom vi hade kort varsel.
Stormen som vi har nu ska bedarra, och helgens väder ska bli fantastiskt. Hoppas, hoppas de får en minnesvärd helg!! Å vilken tur vi klarar snabba ryck och är så flexibla:-)

Inga kommentarer: