måndag 7 februari 2011

Vett och etikett.

Sitter med ett inbjudningskort i min hand, invigningsbankett står det. Av namnet att döma är det dessutom en gala. Jag tänker fina kläder, riktigt fina kläder man har väl sett på TV hur folk ser ut på gala.....
Jag googlar på bankettklädsel och det befäster mina tankar, aftonklänning säger de. Nu äger jag ingen aftonklänning men väl en väldigt fin långkjol, med en schal och lite tillbehör skulle den bli bra på bankett.........
Problemet är att jag inte är så modig, har man det i Uddevalla......?
Bekymmer med dresscode har jag skrivit om förut, och faktum är att det är svårt att veta vad som är rätt och fel. Finns det ens rätt och fel?!
Om man inte börjar skriva dresscode på inbjudan skulle jag, och fler med mig, behöva en utbildning i vett och etikett!

2 kommentarer:

Annaa M sa...

Nu är det väl så att ordet bankett är lite diffust också. Såg också tvärsäkra uppgifter på diverse etiekttsajter, men det finns väl ingen absolut innebörd i själva ordet bankett. Jag har varit på helt vanliga konferenser där det påstås att det hålles bankett och inte sjutton har folk kommit i aftonkläder. En lång kjol kan du definitivt ha!

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, det blir allt min långkjol, men en svart långärmad spetstopp, den matchar skorna så jag blir fin:-)
Herrar bär svart kostym. Somliga damer har knäkorta klänningar, huvudsaken är att man känner sig fin har jag förstått. Imorgon smäller det!