måndag 4 april 2011

Finns det liv finns det hopp.

Helgen har rasat förbi, konstig blev den. Inte alls lugn som planerat och inte särdeles mycket trädgård och avkoppling. Lite plock fram på eftermiddagen på söndag. Småfåglarna skrek i himlens sky när jag krattade under fågelbordet, klippte bort visset och snyggade till. Kände hur jag störde friden för dem. Tog bort bubbelplasten från vår svarta bambu. Precis som förra året ser den vissen och risig ut, men gluttar men neråt spirar det grönt från marken. Undrar om den alltid ska bära sig åt så? Då får man nog överväga dess boendeform...... Skulle vilja ha något mer "snyggt" där på våren. Plommonträdet bakom har jag dessutom ringbarkat så även det lär börja se risigt ut så småningom. Trädet ska ge plats för mitt växthus. Vet inte när det blir, bara att det blir. Ska bygga ett förråd på framsidan också, där blir det Magnolian med den lustiga historien som får ge sig. Kanske kan jag ge bort de och inte bara ta död på. Aroniabusken ska också få nytt hem. Inte bara livet ser annorlunda ut denna vår. Trädgården kommer också byta skepnad, bli ännu mer lättskött. Fast bara gräs blir det aldrig! Tänker mig för och planerar rabattera bättre. Höga och lättskötta. Maken vill ha odlingsbäddar för grönsaker och jag ska för första gången sätta potatis, i hink:-) Det är nog sant som det säger, så länge det finns liv finns det hopp.

6 kommentarer:

Annaa M sa...

Förklara det där med potatis i hink!

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, aha, har du blivit med uteplats;-)
Väldigt eneklt, precis som på friland egentligen men man väljer en stor svart hink. Gör hål ett par cm upp på sidan (så inget vatten blir stående men det inte direkt torkar ut) Sätt en max 2 förgrodd potatisar i hinken som du fyllt på med 1/3-del jord. Täck potatisen med jord, när blasten börjar synas täcker du på med mer jord (som att kupa)det gör man några gånger, tills hinken är full. Om man sätter i april har man potatis till midsommar om jag förstått saken rätt. Den ska helst inte stå ute om det inte är 10 grader dygnet runt, men snart är det ju det:-)

Annaa M sa...

Så mycket åbäkande för ett enda kok potatis. Nä, det får nog vara!

Ewa sa...

Ta inte svarta hinkar. Då kan jorden "koka" när det är varmt. Använd gärna gräsklipp som gödning.

Fritt ur hjärtat sa...

Ewa, konstigt, alla jag pratat med säge svarta hinkar eftersom potatisen kan bli gön om man tar en ljus hink.Gräsklipp får det bli:-)

Ewa sa...

Vi har använt vita hinkar i många år. Inga gröna potatisar här inte!! Däremot har jag blivit varnad för att ha grönsaker i svarta hinkar just pga risken att rötterna "kokar" när solen skiner. Gräsklipp är super! Fast i år ser det inte ut att bli mycket av den varan här ;(