lördag 2 april 2011

Arbetslös och utförsäkrad.

Livet är en berg och dalbana. Det går upp och ner och det går hit och dit. Jag har svårt att hänga med i svängarna måste jag erkänna. Veckan som gått har det varit rena rallyt känslomässigt Jag fick reda på att det inte går att omplacera mig på sjukhuset eller ens någonstans i regionen. Jag blir arbetslös. Det har jag inte varit sedan varvet lades ner.... Jag är nu arbetslös och utförsäkrad, roligare titel kan man kanske ha. Samtidigt har jag ju min arbetsprövning som flyter på. Det är stimulerande och utmanande. Det är fruktansvärt roligt men lika jobbigt och kroppen skriker och vill inte riktigt det jag vill. På ett möte med Af i veckan fick jag "skäll" för att jag slarvat med sjukgymnastiken, den ska vara prio ett för mig, då har arbetsprövningen större chans att lyckas. Min prio har varit jobbet. Från måndag har jag lovat bot och bättring. Eftersom jag inte vet ett endaste dugg om framtiden har jag inget att förhålla mig till. Alltså låter jag bli att känna. Ingen sorg, oro eller lycka, det tar jag när jag vet mer. Fram till september har jag arbetsprövningen och det är det jag hänger upp mig på. Arbetslös och utföräkrad, det tänker jag inte känna mig som......

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!!

Jag har varit sjukskriven LÅNG tid på grunad av en arbetskada, tidigare godkänd arbetsskada, men numera underkänd...håller på att överklaga detta....är även som du utförsäkrad, men till 50%, och har 50% sjukersättning.
Tänke att jag skulle ge dig ett grundtips när det gäller att ha med AF och FK att göra.
Vägra alldrig, och käfta inte för mycket, vad AF och FK än kommer med för förslag, hur dumma och omöjliga dom än låter så vägra alldrig, utan gör det som säger och om det misslyckas så har du i alla fall försökt i deras ögon!!.
För om du skulle få "stämpeln" att du inte "vill" av FK eller AF, så vill dom tvinga dig och hota med indragna ersättningar osov.
Därmed inte sagt att du inte skall hävda din rätt, om behandlar dig fel, men vägra alldrig saker!!.

JonasE

Annaa M sa...

Säkert är det som Jonas säger. Men jävlar alltså, att det ska vara så! En kollega till mig på en fackförbundstidning tyckte att det började bli "tjatigt" att skriva om utförsäkrade. Och jag blev alldeles ursinnig. Ger fackförbundspressen upp med att försvara medlemmarnas rätt så har den fan inget berättigande. Det må vara hur tjatigt som helst! (Obs, det var inte han som skrivit artikeln som jag länkade till på facebook!)

Fritt ur hjärtat sa...

Jonas, välkommen hit. Tack för din omtänksamhet. Jag har inga planer på att säta mig emot något. Jag har aldrig protesterat och heller aldrig sagt emot. Tycker reglerna till trots att mina handläggare i de olika instanserna varit bra. De ser att jag vill och de ger mig chanser och möjligheter. Nu när de sa till om sjukgymnastiken låg det ingen konflikt i det, bara mer att jag ska ta vara på mig och inte offra träningen för att visa mig duktig på arbetsträningen. Lcka till med dina framtida öde.

Annaa, måtte aldrig journalister tröttna för att det är färdigskrivet. Jag möter fortfarade folk som säger "så kan det ju inte vara". De tror verkligen att om en regel är tillräckligt dum har jag fattat fel...å fortsätt upplys svenskarna om vad det nya sjukförsäkringssystemet gör.

Maria Mohlin sa...

Hejsan! Jag har läst din historia och har även vänner som råkat ut för liknande saker. Jag har i två år lovat mig själv att göra något.
Nu har jag precis startat en webbplats som ska samla de utförsäkrades egna historier. Jag vore jätteglad om du och fler ville del med er av era öden.
Sajten finns på www.forsakringskassanforstordemittliv.com

MVH Maria Mohlin.

Fritt ur hjärtat sa...

Hej Maria, jag kan inte ställa upp på en sådan sida. Anklagar inte Försäkringskassan för mer än dålig organisation. Det är Den Moderatstyrda regeringe som förstör välfärden, sjukförsäkringssystemet och folks liv.